Home - Nieuws - Zovoc schrijft historie: 5 van de 6 Zovoc teams door naar de halve finale ronde NOJK!

Voor het eerst in de historie van Zovoc deden er maar liefst 6 teams mee aan het Nationaal Open Jeugd Kampioenschap. Alleen in de oudste jeugdcategorie (A) was Zovoc niet vertegenwoordigd.

De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Verenigingen nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld op basis van leeftijdscategorieën CMV, C, B en A. Er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities en/of de landelijke divisies. Aan de best ‘overall’ presterende vereniging wordt de Jaap van Kasteel trofee uitgereikt. Het NOJK bestaat uit een voorronde (4/1), halve finale ronde (15/2) en finale ronde (11/4).

De Zovoc teams hebben zich in december goed voorbereid op de NOJK voorronde door extra te trainen. Meisjes C en jongens C hebben in de kerstvakantie zelfs deelgenomen aan het Internationale Jeugdtoernooi van SV Dynamo in Apeldoorn. (Red. Meisjes C werd 7e, Jongens C won dit toernooi).

Afgelopen zaterdag 4 januari was de dag van de voorronde. In Houten speelde onze jongste teams (CMV meisjes en jongens), in Gouda ons meisjes C, in Woerden ons meisjes B, in Scheveningen ons jongens B en in Barneveld ons jongens C.

Onze CMV meisjes Lara, Jasmijn, Sanne, Grace, Indy en coach Giedo wisten twee keer te winnen en verloren twee keer. Dit was genoeg om de kruisfinale te halen. Hier mochten zij samen met thuisploeg Taurus CMV uitmaken wie er door ging naar de halve finale ronde. In een bloedstollende en gelijk opgaande wedstrijd besliste Zovoc deze wedstrijd met 15-13 in de derde set in hun voordeel.

Onze C meisjes Cherryl, Caithlyn, Denisha, Lois, Larissa, Amber, Emma, Isabelle en coach Gerard wisten twee keer met 2-0 te winnen maar verloren in de poule ook twee keer met 0-2. Dit was voldoende om de kruisfinale te mogen spelen. Hier troffen de meiden de thuisspelende ploeg Vollingo MC. Vollingo pakte de eerste set maar Zovoc de tweede set. Een derde set moest dus uitsluitsel geven. Hierin toonde Zovoc zich het meest koelbloedig en trok met 13-15 de winst en dus een plek in de halve finale ronde naar zich toe!

Onze B meiden Noa, Marit, Bibian, Kes, Sarah, Suzanne, Isa, Sidney en coach Frank mochten in Woerden aan de bak. De eerste 3 wedstrijden werden met gemak met 2-0 gewonnen. De laatste poule wedstrijd tegen concurrent Limes zou bepalen wie direct naar de halve finale ronde zou gaan als poule winnaar en wie er nog een beslissende wedstrijd zou moeten spelen. Deze wedstrijd begon Zovoc goed en won de eerste set met overtuiging. De tweede set was helaas voor Limes en op basis van puntensaldo eindigde Zovoc als tweede in de poule en moest het de beslissingswedstrijd spelen. DVO was hier de tegenstander. Hier liet Zovoc duidelijk blijken wie de betere was en met 25-9 en 25-15 werd deze wedstrijd met overtuiging gewonnen en een plek in de halve finale ronde zeker gesteld.

Onze B jongens Daan, Daryl, Dion, Mex, (Justin n.a.w.), Kiet, Jeroen en coach Sven mochten in Scheveningen aan de bak. Drie keer speelden zij gelijk in sets maar tegen Spaarnestad pakten zij de volle buit. Dit bleek voldoende voor de poulewinst en de halve finale ronde! Een knappe prestatie want blessures, een recente opzegging en afwezigheden maakte dat het team erg krap bemenst was. Dion bewees echter zijn flexibiliteit en waarde op de spelverdeler positie en gastspelers Kiet en Jeroen van De Burgst uit Breda lieten zien mooie aanwinsten te zijn.

Onze C jongens Tom, Tygo, Thymo, Sander, Robbe, Gijs, Boris, Jake en coach Fred mochten in het verre Barneveld aan de slag. De toernooiwinst in december had het team het nodige vertrouwen gegeven. De griep had daarna echter toegeslagen bij enkele van de jongens en waren net soort van hersteld. Desondanks togen de jongens met vertrouwen richting Barneveld. Gelukkig terecht. De jongens wonnen overtuigend al hun wedstrijden met 2-0 en dus bestond er geen twijfel over wie er als poule winnaar naar de halve finale zou gaan.

Onze CMV jongens Quinten, Kian, Sebastiaan, Wisely, Sam en coach Rick mochten samen voor het eerst een NOJK spelen in Houten. Het team was daardoor nog niet helemaal op elkaar ingespeeld maar vocht desondanks voor wat het waard was. Helaas alle wedstrijden verloren maar wel met opgeheven hoofd en veel plezier. Hier eindigde het NOJK voor hen. Deze talenten gaan nog een jaartje hard trainen om volgend jaar nog sterker en beter voor de dag te komen!

Speciale dank gaat uit naar de Zovoc scheidsrechters, coaches en ouders die onbaatzuchtig hun vrije zaterdag hebben opgeofferd om het spelen van deze teams mogelijk te maken!