Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc Jongens C1 wint wat ongeïnspireerd ook thuis met 4-0 van Vollingo JC1

Zovoc Jongens C1 wint wat ongeïnspireerd ook thuis met 4-0 van Vollingo JC1

Afgelopen zaterdag mochten onze jongens van C1 thuis tegen Vollingo JC1 uit Gouda. De teams troffen elkaar ook al in de eerste wedstrijd van dit seizoen, slechts 3 weken geleden. Toen wist Zovoc JC1 met ruimte cijfers te winnen.

Helaas moest JC1 het deze wedstrijd zonder Gijs doen die wegens ziekte verstek moest laten gaan. Tom, Tygo, Thymo, Robbe, Sander en Jake moesten de klus dus gaan klaren.

Coach Uberto had ook dit keer weer opdrachten voor het team. Allemaal een sprongfloatservice aan de zijkanten van het veld, sprong set-ups, 1e tempo op het midden en meer tempo in de set-ups naar buiten en achterover.

De jongens begonnen voortvarend aan de wedstrijd en probeerden stuk voor stuk de opdrachten van coach Uberto uit te voeren. Dit lukte de ene keer wat beter dan de andere keer maar er werd hard getraind. Getraind?! Zal de oplettende lezer nu wellicht denken..

Ja, getraind. Want ook nu was Vollingo JC1 niet bij machte om het onze jongens echt moeilijk te maken, al moet gezegd worden dat Vollingo beter voor de dag kwam dan 3 weken geleden. Ze verdedigden beter en ook hun servicedruk was al wat omhoog gegaan. Als zij deze ontwikkeling blijven doorzetten wordt het op termijn vast een team om rekening mee te gaan houden. Complimenten dus voor de jongens en trainer(s) van Vollingo JC1!

De laatste set kregen de Zovoc jongens nieuwe opdrachten van coach Uberto: geef de tegenstander zo min mogelijk punten én probeer zo lang mogelijke score reeksen te maken (8 punten achter elkaar was volgens de coach al best bijzonder). Dit was niet aan dovemans oren gericht en Tom begon met serveren. Zijn reeks hield pas op bij 11-0 toen de scheidsrechter ten onrechte een voetfout constateerde. Uiteindelijk wisten onze jongens Vollingo op 11 punten te houden. Best goed maar dat kan nog veel beter.

Conclusie van de wedstrijd? De Zovoc jongens deden hun best maar helaas bleek het erg moeilijk voor hen om heel gemotiveerd voor de dag te komen. Dit ondanks de uitdagingen die zij door coach Uberto voorgeschoteld kregen. De toeschouwers zagen dan ook helaas een wat ongeïnspireerd Zovoc JC1 team de punten binnen halen (25-16, 25-17, 25-19, 25-11).

Volgende week zaterdag wacht Zovoc JC1 om 15.30 de thuiswedstrijd tegen laagvlieger VV Utrecht JC1. Saillant detail is dat coach Uberto ook VV Utrecht JC1 traint en coacht en die wedstrijd als tegenstander aan de andere kant van het net zal staan en assistent coach Fred de hoofdrol zal opeisen bij Zovoc JC1. Wellicht geeft dat het team wel de benodigde inspiratie om met veel energie, inzet en enthousiasme de vloer aan te vegen met de tegenstander.

We gaan het zien.. Jij ook?