Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc Jongens C1 bindt ook Taurus JC1 aan de zegekar

Zovoc Jongens C1 bindt ook Taurus JC1 aan de zegekar

Afgelopen zaterdag mocht Zovoc Jongens C1, na de kraker van vorige week thuis tegen Kalinko JC1, in Houten aantreden tegen de andere verwachtte titelconcurrent, Taurus JC1.

Volledig in het nieuw gestoken door trouwe sponsor PWCI.nl togen de Zovoc jongens naar volleybalbolwerk Taurus. Taurus is traditioneel een vereniging met veel talent en een goede organisatie. Het bewijs hiervan is dat hun 1e heren en dames teams al jaren op het hoogste niveau van Nederland acteren en ook hun jeugdteams standaard in de top van Nederland presteren. Zovoc JC1 trainer/coach Uberto is al jaren jeugdtrainer bij Taurus en ook dit seizoen coacht en traint hij nog Jongens A1 van Taurus.

Zovoc is in die zin een wat vreemde eend in de bijt want timmert pas sinds een aantal jaar aan de weg. Met name bij de jeugd. Ook deze lichting JC blijkt weer van hoog niveau want al twee keer werd met 4-0 gewonnen en dus prijkt Zovoc JC1 sinds de start van de competitie aan de top van het klassement.

Zovoc JC1 begon de 1e set met Tom op de bank en Tygo, Thymo, Jake, Sander, Robbe en Gijs in het veld. Coach Uberto gaf de jongens als opdracht mee om alle services langs de lijnen te serveren en niet door het midden. Daarnaast konden zij individuele punten krijgen voor het snel herkennen en roepen van de “Freeball” situatie en hierop acteren door snel te verplaatsen. Alhoewel nog wat onwennig met deze extra dimensie van trainen terwijl je een wedstrijd speelt gingen de jongens voortvarend van start. Zovoc legde Taurus heel veel servicedruk op en daardoor kon Zovoc vrij gemakkelijk en vaak het initiatief tot aanvallen overnemen en scoren. 16-25

In de 2e set mocht Tom er in ten faveure van de jarige Tygo. De opdrachten bleven hetzelfde. Ook nu had Zovoc weer het betere van het spel. Zovoc wist de servicedruk op peil te houden, iedere keer netjes de side-out te scoren  en steeds vaker de freeball situaties optimaal te benutten. 18-25

De 3e set mocht Jake eruit en Tygo er weer in. Steeds vaker wist Zovoc een heel net en volwassen spelletje te spelen met 1e / 1,5 tempo op het midden en een snellere bal naar buiten of achterover. De Zovoc aanvallers wisten hier wel raad mee en beukten de ene na de andere bal op de vloer. 20-25

De 4e set mocht Sander even rust nemen in ging Jake er weer in. Taurus had er nu echt geen geloof meer in en Zovoc speelde nu hun beste spel. Met veel rust en overtuiging werden de freeballs gecalled en uitgespeeld. Bal na bal werd hard aangevallen en met heel veel overtuiging werd ook deze laatste set gewonnen. 9-25.

Een dikke 0-4 overwinning en een reuze stap (nu al!) naar het kampioenschap want Zovoc JC1 staat na 3 wedstrijden al 5 punten los van de nr 2 en 3 terwijl tegen beiden al gespeeld en gewonnen is.

Volgende week zaterdag mag Zovoc JC1 thuis aantreden tegen Vollingo JC1. Hiervan werd de eerste wedstrijd van het seizoen al zeer overtuigend met 0-4 gewonnen.

Kan Zovoc JC1 hun ongeslagen en zonder setverlies reeks volhouden?

We gaan het zien.. Jij ook? Zaterdag 12 oktober om 17.30 in de Noordwesterhal..