Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc jongens B1 wint thuis moeizaam van Irene JB1

Zovoc jongens B1 wint thuis moeizaam van Irene JB1

Afgelopen zaterdag ontving Zovoc JB1 het laag geplaatste Irene JB1 uit Bilthoven. Op basis van de plaatsing op de ranglijst was wellicht de verwachting dat Zovoc JB1 dit varkentje wel eventjes zou wassen. De praktijk bleek wat weerbarstiger…

Zovoc JB1 trad, in aanloop naar de aanstaande beslissingswedstrijden met de top 4 van de hoofdklasse A, versterkt aan. Tygo uit JC1 zal de aankomende wedstrijden meedoen met JB1 want de huidige selectie bestaat uit slechts 7 spelers en kampt regelmatig met wat blessures.

De eerste set begon Zovoc slordig en keek het al snel tegen een flinke achterstand aan. Irene speelde met veel lef en wist met name blokkerend de aanval van Zovoc lam te leggen. 20-25

Zovoc was nu gewaarschuwd en coach Sven spoorde zijn team aan om zelf ook met meer lef en energie te gaan spelen. Dit had effect en langzaam maar zeker nam Zovoc het initiatief over van Irene. Daryl scoorde een aantal mooie punten met slimme aanvallen en ook Tom pikte zijn puntjes mee als spelverdeler en zo werd het 25-20.

Zovoc pakte door en door Tygo er aan het net in te wisselen voor spelverdeler Rogier wist Zovoc aanvallend een grotere vuist te maken. Dion en Tygo haalden beide een hoog scoringspercentage en met name vanaf de servicelijn wist Tygo met zijn gevaarlijke sprong float service een groot aantal punten te scoren. Daan wist nu ook steeds beter zijn harde aanval op de grond te slaan en ook Mex en Justin kwamen er met hun middenaanval steeds beter doorheen. 25-18

De laatste set wist Irene goed bij te blijven en er ontspon zich een spannend gevecht. Mede door een paar slordigheden in de passing en setting van Irene wist Zovoc een gaatje te slaan dat tot het eind bleef staan. 25-22.

Niet de beste wedstrijd van Zovoc JB1 maar wel gewoon winst alhoewel wat moeizamer dan men vooraf verwachtte.

Vanaf nu gaat het er echter echt om want Zovoc JB1 zal samen met Inter Rijswijk JB1, Volevo JB1 en Compaen JB1 gaan uitmaken wie er kampioen wordt in de hoofdklasse A én wie er mogen promoveren naar de Topklasse.

De jongens zijn echter erg gemotiveerd en gaan de komende weken hard trainen om hun tegenstanders het vuur aan de schenen te leggen om zoo misschien wel de kampioenschap schaal in december omhoog te kunnen houden én te promoveren naar een Topklasse poule met de beste teams uit de regio’s West (en voor het eerst ook) Zuid.

Op zaterdag 23 november om 15.30 wacht de eerste beproeving thuis tegen de reuzen van Compaen JB1 uit Oostzaan. De uitwedstrijd werd nipt verloren. Weet Zovoc JB1 de reuzen van Compaen thuis wel te bedwingen?

We gaan het zien.. Jij ook toch?!

Tot de 23e!