Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc Jongens B boekt overtuigende overwinning tegen Forza Hoogland JB1

Zovoc Jongens B boekt overtuigende overwinning tegen Forza Hoogland JB1

Afgelopen zaterdag mocht Zovoc Jongens B1 hun eerste wedstrijd van het seizoen afwerken in Amersfoort tegen Forza Hoogland JB1.

In aanloop naar deze wedstrijd kreeg Zovoc JB1 een flinke tegenslag te verwerken want sterspeler Justin-Jay had die woensdag daarvoor aangegeven niet langer indoor te willen volleyballen. Een flinke aderlating want Justin-Jay was altijd een zeer stabiele passer en vaak scorende aanvaller. Daarnaast was hij gewoon een gewaardeerd teamlid die een grote bijdrage had in de sfeer.

Voor team, coach Sven en het massaal aanwezige Zoetermeerse publiek was het dan ook spannend om te zien hoe Zovoc JB1 dit gemis zou opvangen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Zovoc in goeden doen verkeerde. Forza Hoogland werd zwaar onder druk gezet vanaf de servicelijn en Zovoc liep in rap tempo uit. Met mooi gevarieerd spel en harde aanvallen van o.a. Daan en Dion werd Forza overklast. 16-25

De tweede set begon Zovoc wederom goed en Forza wist maar moeilijk tot scoren te komen. Tom maakte Forza gek met zijn handige doortikballen als spelverdeler. Daryl toonde aan het gemis van Justin-Jay goed op te kunnen vangen want met een bijna 100% score dreef hij Forza tot wanhoop. 20-25

Ook in de 3e set had Zovoc het betere van het spel. Op het midden werd omgeschakeld van een 2e tempo aanval naar een 1e tempo aanval. Alhoewel in het begin nog wat onwennig kwamen Mex en Justin steeds beter tot scoren met deze snelle bal en had Forza het nakijken. Daan had met een paar harde knallen van achter de 3m een groot aandeel in de winst. 16-25

In de 4e set stond op Zovoc geen maat meer. Met heel volwassen spel legde Zovoc hun wil op aan Forza. Daar kon zelfs een extra coach op de tribune voor Forza niets meer aan doen.

Een overtuigende en mooie 4-0 overwinning! Het was goed om te zien dat het team het gemis van Justin-Jay vlekkeloos kan opvangen en nog steeds een heel hoog niveau kan laten zien.

De vraag is of dit ook voldoende is als volgende week het sterren ensemble van Inter Rijswijk JB1 naar Zoetermeer komt.

We gaan het zien.. Jij ook?