Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc JC1 wint ook van AVV Keistad JC1 (3-1)

Zovoc JC1 wint ook van AVV Keistad JC1 (3-1)

Ons talentvolle jongens C team doet het onzettend goed in de hoofdklasse (hoogste jeugdniveau). Slechts de eerste wedstrijd van het seizoen werd nipt verloren tegen PDK Huizen JC1 met 3-2. Alle overige wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. Heel knap gezien het feit dat het team pas sinds september met elkaar speelt en een groot deel van het team pas voor het eerst op een groot veld speelt en op een hoger net.

Promotie naar de topklasse in de 2e helft van het seizoen lijkt daarmee dan ook nog alleen formaliteit maar dan moeten de jongens deze sterke lijn van presteren wel door weten te zetten.

Een eerste echte proef hiervoor vond gisteren plaats tegen AVV Keistad (Amersfoort).  Dit team staat 4e in de stand maar heeft met name de laatste paar wedstrijden goede resultaten neer gezet.

Met gezonde spanning werd dan ook begonnen aan de wedstrijd. Wederom waren er slechts 6 spelers beschikbaar vanwege absentie van Rogier maar de jongens hadden al eerder bewezen dat dit geen probleem hoeft te zijn.

Tom, Tygo, Robbe, Sander, Jake en Dion begonnen goed aan de wedstrijd en met veel servicedruk werd het AVV Keistad moeilijk gemaakt. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht.. Totdat de beste speler van Keistad aan service kwam en het onze passlinie heel lastig wist te maken. Zovoc kwam te laat met een passend (!) antwoord en daardoor won AVV Keistad deze 1e set met (21-25).

Met wat tactische tips van de coach op zak begonnen de jongens aan de 2e set. Vanaf dat moment was het Zovoc die de lakens uitdeelde. Ook nu bleek weer dat de kwalitatieve breedte van dit team van doorslaggevend belang is. Waar AVV Keistad moest leunen op de kwaliteiten van één lange en sterke speler kan Zovoc leunen op 6 goede spelers die ieder op hun eigen moment het verschil kunnen maken.

Zovoc won daardoor met redelijk gemak de 3 volgende sets en haalde daarmee nu al weer de 5e overwinning binnen. (25-17, 25-22, 25-10).

Nu even een week rust want geen wedstrijd maar op 24 november spelen de jongens uit tegen Spaarnestad JC1. De vorige keer wist Zovoc deze wedstrijd met speelsgemak te winnen. Lukt dat nu weer?

We gaan het zien.. Jij ook?

Jongens C1