Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc JC1 verliest in thriller van Forza Hoogland JC1

Zovoc JC1 verliest in thriller van Forza Hoogland JC1

Afgelopen zaterdag mochten onze talenten van JC1 thuis spelen tegen Forza Hoogland JC1.

De vorige wedstrijd uit tegen Forza was al van een hoogstaand niveau en de teams bleken zeer aan elkaar gewaagd. Zovoc kwam toen echter wel als winnaar uit de bus (1-3) maar wel in de wetenschap dat Forza een team is om rekening mee te houden.

Maar aangezien winnen of verliezen er eigenlijk niet echt toe moet doen in deze fase van ontwikkeling van de jeugd telt eigenlijk alleen maar of we beter worden in alle aspecten van het spel: technisch, spelinzicht en fysiek als individu en samenwerken als team.

Rogier kon helaas niet aanwezig zijn en daarom werd meetrainster Amber van MC1 gevraagd mee te doen. De eerste set werd begonnen met Tygo, Sander, Dion, Robbe, Tom en Jake. Zovoc ging voortvarend van start en met veel servicedruk en een goede aanval werd Forza overrompeld. Met ruim verschil won Zovoc deze set (25-15).

In de tweede set had Forza kennelijk de schroom van zich afgeschud want nu waren zij het die voortvarend en met veel servicedruk begonnen. De passlinie van Zovoc werd zwaar onder vuur genomen en het lukte Zovoc te lang niet om deze onder controle te krijgen. Hier kon ook het inbrengen van Amber voor Robbe geen verandering inbrengen alhoewel ze een goede invalbeurt kende.

De 3e set begon wederom moeizaam voor Zovoc. Forza trok de lijn met moeilijke services door en wederom had Zovoc moeite om de pass naar de spelverdeler te krijgen. Desondanks kon Zovoc enigzins aanhaken. Op het laatst maakte de individuele kwaliteit van Tygo in dit geval het verschil want hij serveerde Zovoc van grote achterstand naar winst in de 3e set. (25-17)

In de 4e set maakten beide teams er een mooi volleybalgevecht van. Er werd nu beter gepasst en daardoor konden de aanvallers weer beter in stelling worden gebracht. Forza had echter een sterk blok waardoor veel rally’s gespeeld werden, helaas met wisselend succes voor Zovoc. Forza bleef uit alle standen en hoeken de bal slaan waardoor de druk continue bij Zovoc lag. Helaas was dit net iets teveel van het goede (of slechte) en verloor Zovoc deze set. (22-25)

Dit setverlies hakte er hard in bij Zovoc. Alhoewel Forza een echt goede pot speelde tot nu toe was er bij Zovoc de overtuiging dat zij eigenlijk de betere zijn.Wederom ontspon zich een mooi volleybalgevecht maar helaas was het voor Zovoc ook nu Forza die het beste van het spel had. (12-15)

En alhoewel verloren toch weer mooie lessen voor Zovoc JC1: 7 goede volleyballers maken nog geen goed volleybalteam én om goed te spelen (en daardoor de kans om te winnen te vergroten) is plezier in het spel en voor en met elkaar willen werken essentieel.

Daar gaan we mee aan de slag! Kan JC1 deze lessen aanstaande al a.s. zaterdag in de uitwedstrijd tegen AVV Keistad JC1 in de praktijk brengen?

We gaan het zien… Jij ook?