Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc JC1 stelt bij Keistad orde op zaken ondanks evacuatie (1-3)

Zovoc JC1 stelt bij Keistad orde op zaken ondanks evacuatie (1-3)

Afgelopen zaterdagmiddag mocht Zovoc JC1 voor de laatste wedstrijd van het jaar aantreden tegen AVV Keistad JC1 in Amersfoort.

Eenmaal aangekomen in het hagelnieuwe en zeer mooie sportcomplex van Keistad konden we al horen dat het een rumoerige wedstrijd zou worden. Er waren meerdere teams van Keistad aan het spelen en kennelijk doen daar veel volleyballers naast het volleyballen ook aan trommelen. Het was een ware kakofonie van trommels en geschreeuw.

Onze jongens (maar ook de meegereisde ouders) waren hier enigszins van onder de indruk..

Afijn.. de wedstrijd kon beginnen en Keistad trok fel van leer. Zovoc had met Tom, Tygo, Jake, Robbe, Dion en Rogier moeite met de goede services van Keistad en hun sterke aanvaller. Zovoc maakte net wat teveel eigen fouten en de kopjes gingen hangen.. (25-18)

De tweede set mocht Sander erin i.p.v. Rogier. Keistad ging verder waar het gebleven was en Zovoc bleef moeite houden om zelf tot scoren te komen. Een time-out was meer dan nodig… De jongens gingen als herboren terug het veld in en vanaf dat moment was het Zovoc dat de lakens uitdeelde. Het team ging weer als team spelen en het niveau ging met sprongen vooruit. (22-25)

AVV Keistad zag de bui al hangen en haalde alles uit de kast om Zovoc JC1 uit hun spel te halen. De scheidsrechter werd tijdens de set gewisseld en zelfs het brandalarm werd aangezet zodat iedereen naar buiten moest in de kou en pas 5 minuten later weer erin mocht.

AVV Keistad kwam echter van een koude kermis thuis want Zovoc JC1 liet zich niet van de wijs brengen. Met goed teamspel werd Keistad overklast met 15-25 en 13-25.

Zovoc JC1 eindigt mede door deze uitslag op de 2e plek in de hoofdklasse. Door dit resultaat promoveren zij naar het hoogste jeugdniveau, de topklasse. Hierin gaan zij vanaf januari de strijd aan met de beste JC teams van Nederland. Een resultaat dat verrassend te noemen is aangezien zij pas sinds september voor het eerst samenspelen.

Hieruit blijkt maar weer hoeveel talent Zovoc heeft rondlopen!

Kan Zovoc JC1 ook in de topklasse verrassen? We gaan het zien..

Voor nu hele fijne feestdagen en een sportief, gezond en liefdevol 2019 gewenst!

Mede namens alle jongens van JC1,

Coach Fred