Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc JC1 ongeslagen kampioen in de hoofdklasse!

Zovoc JC1 ongeslagen kampioen in de hoofdklasse!

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie is Zovoc jongens C1 afgelopen zaterdag in en bij VV Utrecht kampioen geworden in de hoofdklasse. VV Utrecht JC1 werd gedecideerd met 0-4 aan de kant gezet en daarmee was het kampioenschap een feit. Zovoc JC1 promoveert daardoor naar de topklasse die in januari van start gaat. Dit is het hoogste jeugdniveau van Nederland. In deze topklasse mag Zovoc de degens gaan kruizen met de andere topteams uit Noord-Holland en (voor het eerst!) Zuid-Nederland. De winnaar van deze topklasse poule mag uiteindelijk samen met de kampioenen van de andere regio’s op het Gesloten Nederlands Kampioenschap gaan uitmaken wie het beste jongens C1 team van Nederland is.

Dit seizoen bestaat er geen maat op het Zovoc JC1 team. In de tot nu toe 9 wedstrijden werden pas slechts 3 sets verloren (waarvan 2 tegen Kalinko JC1) en nog geen één wedstrijd verloren. Het team bestaat uit Tygo Bor, Jake Anfiloff, Thymo Schouten, Sander Hermus, Robbe Verhaegh, Gijs Dikken en Tom Sonneville en wordt getraind en gecoacht door Uberto Bel en Fred Sonneville.

De fanatieke jongens trainen hard en hebben ook de afgelopen maanden grote vooruitgang laten zien. Waar het begin van het seizoen aanvallend nog niet bij iedereen overtuigend was is dat inmiddels wel het geval en timmeren ze allemaal de ballen bij de tegenstanders op de grond. Daarnaast is veel aandacht besteed aan het bewegen en speldynamiek. Ook hier zien we goede vooruitgang en er wordt daardoor steeds beter gepassed en verdedigd.

Het Zovoc JC1 team doet niet alleen in de competitie mee maar doet ook mee in de beker (de eerste ronde werd met overmacht gewonnen van het jongens B team van Timios). Daarnaast doet dit team mee aan het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) dat op 4 januari start met de voorronde.

In voorbereiding daarop doet Zovoc JC1 voor het eerst mee aan het Errea-Buurman Internationaal Jeugdtoernooi in Apeldoorn op 27, 28 en 29 december waar het de krachten kan meten met diverse Nederlandse en Internationale top jeugdteams.

De vraag is waar de top van dit Zovoc JC1 team ligt.. We gaan het zien in de competitie, de beker en het NOJK.

Jij ook?