Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc JC1 delft het onderspit tegen AVV Keistad JC1 (2-3)

Zovoc JC1 delft het onderspit tegen AVV Keistad JC1 (2-3)

Afgelopen zaterdag mocht ons Zovoc JC1 thuis aantreden tegen AVV Keistad JC1. Zovoc begon behoorlijk verzwakt aan de wedstrijd want vaste krachten Dion en Rogier moesten beiden verstek laten gaan. Geen wissels dus. Keistad daarentegen kwam versterkt aan de start van de wedstrijd. Nu zij in de topklasse spelen hebben zij enkele sterke, grote jongens aan hun team toegevoegd.

De eerste set begon Keistad furieus en had Zovoc moeite met de (rally) pass en om te scoren. Het team leek hier wat moedeloos van te worden en de moed zonk hen in de schoenen. De time-outs waren dan ook hoognodig om de spirit er weer een beetje in te krijgen. Aanvoerder Tygo spoorde zijn team aan en mede daardoor werd er steeds beter gespeeld. Helaas niet genoeg om de eerste set te winnen maar het team kreeg er weer zin in. (17-25)

De tweede set werd nu wel vanaf het begin met enthousiasme gespeeld en het niveau steeg daardoor met sprongen. Zovoc wist de (rally) passes nu wel netjes te brengen en daardoor kon Zovoc naar hartelust het spelverdelen en scoren. (25-19)

De derde en vierde set waren een mooi volleybal gevecht tussen twee teams die vol voor de winst gingen. Er werd goed gespeeld met mooie aanvallen en goed verdedigend werk van beide teams. Een mooi hoogtepunt was het killblock van Tom op de hoofdaanvaller van Keistad die ruim twee koppen groter is. De 3e set werd met minimiem verschil gewonnen (25-23), de 4e set met minimiem verschil verloren (25-27).

De 5e set moest dus uitsluitsel geven wie hier als winnaar van het veld zou lopen. Zovoc leek volledig de weg kwijt door de verloren 4e set (waarin zij meerdere matchpunten hadden) en kwamen er in de 5e set niet meer aan te pas. (3-15).

Desondanks een mooie wedstrijd waarin Zovoc alle kans had om de winst naar zich toe te trekken. Uit bij Keistad moet daarom maar revanche worden genomen. Hopelijk dan wel met een volledig team.

Tot volgende week!