Home - Wedstrijdverslagen - Zovoc JB1 wint weer van VOLEVO JB1

Zovoc JB1 wint weer van VOLEVO JB1

Het geplaagde Zovoc JB1 mocht zaterdag thuis aantreden tegen het welbekende VOLEVO JB1 (beter bekend als VV Haaglanden).  Deze teams kruizen de afgelopen jaren ieder seizoen de degens. De jongens van beide verenigingen groeien eigenlijk met elkaar op. Veel van hen begonnen bij de CMV, speelden daarna C en nu B. Ze kennen elkaar dus door en door en Zovoc is door de jaren heen vrijwel altijd de bovenliggende partij geweest. Dit tot (sportieve) ergernis van de VOLEVO jongens en coaches. De jongens van Zovoc JB1 zijn altijd erg gemotiveerd om tegen VOLEVO te spelen en winnen.

Ook deze wedstrijd bleek dit weer. Helaas moest Daryl geblesseerd vanaf de bank toekijken maar gelukkig was Tygo bereid om als wisselspeler zijn plaats in te nemen.

Zovoc JB1 begon goed aan de wedstrijd en liet al snel zien dat er weinig te halen zou zijn voor VOLEVO. Met mooie harde klappen van Mex en Justin op het midden en een goede blokkering wist Zovoc de aanvallen van VOLEVO te counteren. Tom bediende zijn spelers op maat en steeds vaker lukt het goed om zijn middenmannen met een 1e tempo set-up te bedienen. Daan en Dion knalden de ballen erin vanaf de buitenkant. Rogier maakte zijn wedstrijddebuut in JB1 en liet een goede indruk achter als spelverdeler. Ondanks dat hij nog wat onwennig was qua posities wist hij mooie set-ups te produceren en zijn aanvallers in stelling te brengen. De eerste set eindigde in 25-16.

De tweede set trok coach Sven door met dezelfde basis als in de eerste set. Ook nu had Zovoc weer het betere van het spel. Tygo kwam er in de loop van de set in voor Rogier en deed dat zeer verdienstelijk. Hij liet zien het niveau in de hoofdklasse B ook prima aan te kunnen. Helaas voor hem leidde zijn entree in het veld tot slordig spel van de anderen waardoor VOLEVO zich terug vocht in de set. Om de rust weer terug te brengen kwam Rogier er daarom weer in. Dit sorteerde gelijk effect en gedecideerd trok Zovoc het initiatief en de set weer naar zich toe. 25-21

De 3e set begon Tygo in plaats van Daan. Ook nu deed Tygo weer wat hij moest doen maar was de rest van het team het spoor even bijster. VOLEVO rook bloed en denderde deze set over Zovoc heen. Daar kon de wissel Daan voor Tygo helaas geen verandering in brengen.

De 4e set daarom maar weer terug naar de vertrouwde basis. Zovoc liet er nu geen gras over groeien en speelde VOLEVO bij vlagen zoek met hun hoge servicedruk, slim spelverdelen en harde aanvallen op midden en buiten. 25-15.

Een mooi resultaat tegen een sterke tegenstander! Hiermee blijft Zovoc JB1 in het kielzog van koploper en gedoodverfd kampioen Inter Rijswijk JB1.

Volgende week zaterdag wacht om 12.30 de uitwedstrijd tegen VCV JB1. Kan Zovoc dan de volle buit binnenhalen en zo zicht houden op minimaal de 2e plek in de stand?

We gaan het zien… Jij ook?