Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc JB1 wint met overtuiging van Vives JB1 (3-1)

Zovoc JB1 wint met overtuiging van Vives JB1 (3-1)

Afgelopen zaterdag mocht Zovoc JB1 thuis spelen tegen Vives JB1. Deze teams kennen elkaar want ook in de C-jeugd kruisten deze teams met elkaar de degens in de hoofd- en topklasse.

Zovoc JB1 startte met Tom, Giann, Daan, Daryl, Mex en Jay in de basis. Zovoc wist veel servicedruk op Vives te leggen waardoor Vives maar moeilijk tot scoren en aanvallen wist te komen. Met relatief gemak werd deze set dan ook door Zovoc gewonnen. (25-18)

In de tweede set ging Maxim erin voor Giann en Justin voor Mex. Zovoc was nu warm en overklaste Vives op alle fronten. Met enkele harde klappen van Daan en goed passend en verdedigend werk van o.a. Daryl en Jay werd Vives weggespeeld. (25-13).

De derde set mochten Tom en Daryl aan de kant beginnen, ging Jay op de passer-loper positie spelen en Justin op het midden. Vives ging een alles of niets spelletje spelen want ze merkten dat ze anders geen enkele kans zouden hebben. Dit had effect want Zovoc bezweek nu zelf onder de servicedruk van de bezoekers. Al snel kwam Zovoc op een 0-13 achterstand (!) en leken de kansen verkeken. De time-outs waren snel verspild dus bleef alleen nog de mogelijkheid van wat wisselen over. Zovoc vocht zich terug maar helaas was het net niet genoeg. (19-25)

De vierde set mochten Daan en Jay aan de kant beginnen. Een risicovolle beslissing maar desondanks pakte dit goed uit. Zovoc had het initiatief weer alhoewel Vives goed bleef aanhaken. Enkele tactische beslissingen om Daan en Jay er aan het net in te wisselen om de aanvalskracht te versterken pakten goed uit en zo wist Zovoc ook deze set en daarmee de wedstrijd winnend af te sluiten! (25-20).

Het was een mooie wedstrijd waarin Zovoc als team heeft gestreden en ieders kracht optimaal is benut. Zovoc JB1 staat nu fier aan kop in de hoofdklasse en mag deze aanstaande zaterdag uit tegen VCV verdedigen.

Houden ze de koppositie vast of moeten ze deze (tijdelijk) afstaan? We gaan het zien…