Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc JB1 wint maar verzuimt kampioen te worden..

Zovoc JB1 wint maar verzuimt kampioen te worden..

Afgelopen vrijdagavond stond voor Zovoc JB1 de belangrijke wedstrijd tegen VCO JB1 in Oegstgeest op het programma. Belangrijk omdat bij een 0-4 winst Zovoc JB1 nu al winterkampioen kon worden..

Helaas was coach Sven verhindert vanwege een eigen wedstrijd en dus werd coach Fred weer gevraagd de honneurs waar te nemen. De supporterstribune was weer afgeladen met de trouwe familieleden en dus kon de wedstrijd beginnen.

Zovoc JB1 begon met Tom en Maxim op de spelverdeling, Daan en Daryl op de passer-loper posities en Justin en Jay op de midden posities. Al snel bleek dat Zovoc veel te sterk is voor VCO. Op alle fronten werd VCO overklast met 13-25 het resultaat.

De tweede set ging Mex erin op de positie van Justin. Ook nu denderde Zovoc door en met harde aanvallen werd VCO het zwijgen opgelegd. 13-25

De derde set mocht Jay naar de kant en ging Justin erin op het midden. Zonder waarschuwing vooraf kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker. Zovoc ging slordiger spelen en steeds vaker werden punten aan VCO geschonken. Dit resulteerde in een bloedstollende set waarin tot ver boven de 25 de teams op ieder moment de winst konden pakken. Ondanks enkele zeer goed uitgespeelde kansen en een fantastische invalbeurt van Justin verzuimde Zovoc de set naar zich toe te trekken doordat de benodigde lef op de cruciale momenten ontbrak. VCO kreeg daardoor zelfs tot hun eigen verrassing de set in de schoot geworpen. (30-28)

Helaas nog geen kampioen dus maar Zovoc kon de winst nog steeds veilig stellen. Daan ging naar de kant met wat rugproblemen en Justin mocht het aan de buitenkant gaan proberen. Het werd een leuke set waarin VCO goed tegenstand bood maar waarin wel duidelijk was dat Zovoc de winst dit keer niet zou laten glippen. Met 20-25 werd deze set gewonnen en dus de wedstrijd.

De teleurstelling over het nog geen kampioen zijn werd al snel vergeten want nu kan Zovoc in eigen hal en met hun eigen coach a.s. zaterdag kampioen worden. Helaas ontbreekt Justin vanwege privé verplichtingen dan wel.

Aanstaande zaterdag om 17.30 is het zover. De titanenstrijd tegen nummer 2 VV Haaglanden JB1 en DE wedstrijd om het kampioenschap.

Komen jullie met z’n allen onze jongens naar het kampioenschap juichen?