Home - Wedstrijdverslagen - Zovoc heren 2 wint thuis in thriller van koploper SKC H1

Zovoc heren 2 wint thuis in thriller van koploper SKC H1

Afgelopen zaterdag mocht Zovoc H2 thuis aantreden tegen de Leidse studenten van SKC H1. Zoals gebruikelijk met studenten volleybalverenigingen is het ieder seizoen maar weer afwachten wat je tegenover je krijgt. Zo ook dit seizoen.. Zovoc H2 maakte in ieder geval hun borst alvast nat want SKC H1 was tot dat moment bovenaan de ranglijst te vinden terwijl Zovoc (wat vertekend) nog in het midden bivakkeert. Bij een overwinning zou Zovoc H2 in de stand omhoog schieten.. Zovoc moest het echter stellen zonder speler/coach Victor die met een aantal amateurs in Mexico gezellig aan het beachvolleyballen is en Jeroen en Ties die beiden worstelen met hun blessures. Reden om de talentvolle Daan uit JB1 mee te vragen.

Bij de entree van SKC H1 bleek al snel dat de studentikoze volleyballers met hun studentikoze humor, ze speelden in in roze erg strakke singletjes en strakke broekjes, echt wel een balletje konden slaan. Iets wat onze iets belegen studitentikoze Zovoc-ers best kunnen waarderen.

De hoop van coach Sonneville was dan ook dat ze in de passing minder overtuigend zouden zijn zodat H2 wel kansen zou krijgen.

Rick, Sjoerd, Roland, Giedo en jongelingen Pim en Ilja kregen dan ook de opdracht om veel servicedruk te leggen op de passlinie van SKC om zo snel de zwakke plekken te ontdekken. De eerste service van Zovoc werd direct geketst door de libero van SKC en zo was al snel duidelijk waar de service op gericht moest worden. De mannen van Zovoc voerden hun taken goed uit en doordat de pass van SKC vaak bleef hangen konden zij hun aanvallers niet al te vaak goed in stelling brengen. Zovoc daarentegen bracht over het algemeen een stabiele pass en daardoor veel scorende aanval. Toch werd het nog even spannend door een wat mindere fase in de passing maar gelukkig trok Zovoc toch aan het langste eind. 29-27

De basis van de eerste set had het vertrouwen verdiend en dus trok hetzelfde zestal ook in de 2e set ten strijde. SKC had de schroom nu wat zich afgeschud en zag kansen door het verloop in de eerste set. Hun blokkering stond steeds vaker onze aanval in de weg en onze servicedruk viel wat weg. SKC pakte deze set met overtuiging met 20-25.

In de 3e set mocht Bob het gaan proberen in plaats van Rick en kwam Roy erin in plaats van Ilja, die sterk acteerde in pass / verdediging maar moeite had met het hoge blok van SKC. De teams gingen gelijk op en Roy wist enkele keren mooi te scoren met wat slimme balletjes net over en tegen de blokkering. Roland was op stoom met zijn services en doordat Bob zijn middenaanvallers steeds beter wist te vinden konden ook zij steeds vaker scoren. Sjoerd daarentegen had vandaag wat moeite om de ballen zoals normaal gebruikelijk hard op de vloer te timmeren maar wist desondanks met enkele slimme tipballen SKC toch te verschalken. 25-23

Zovoc trok in de 4e set het sterke spel door en met name Pim was, zoals eigenlijk de hele wedstrijd al, een veel scorend aanspeelpunt voor de spelverdelers. SKC liet echter niet los en bleef in de buurt van Zovoc. Een servicewissel van Giedo voor Ilja pakte goed uit en Ilja hielp het team met enkele goede services aan enkele goede scoringskansen die gretig werden benut. Daan en Rick kwamen er nog even in met een dubbele wissel en zo maakte de talentvolle Daan zijn debuut in heren 2 al was het van korte duur. Boven de 20 had Zovoc dan ook een mooie voorsprong van enkele punten en lag 3-1 winst voor het grijpen. Helaas haperde de scoringsmachine op wat cruciale momenten waardoor Zovoc deze set nipt verloor. 23-25

Een 5e set moest dus uitsluitsel gaan geven. Zovoc had een goede flow te pakken en wist al snel een paar punten voorsprong te pakken. Op 8-6 werd van kant gewisseld. Rick mocht op de serviceplek van Bob het veld in komen en zorgde ervoor dat er direct een paar punten konden worden bijgeschreven. Rick bleef staan en SKC wist langzaamaan dichterbij te komen. Groot was dan ook de opluchting toen op 14-13 het verlossende punt door Zovoc werd gescoord.

Een mooie 3-2 overwinning door een hecht teamcollectief op een sterk SKC dat zeker ook hoge ogen gaat gooien richting kampioenschap.

Top