Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc Heren 2 aka Vic’s Slachthofters starten met overwinning aan het seizoen

Zovoc Heren 2 aka Vic’s Slachthofters starten met overwinning aan het seizoen

Het vernieuwde en sterk verjongde Zovoc heren 2 mocht, na een ongekend lange voorbereidingsperiode, vrijdagavond eindelijk aantreden voor hun eerste wedstrijd. Tegen angstgegner DEO uit Nootdorp notabene. In de altijd sfeervolle Jan Janssen hal.

Dit team vol met oude goden van weleer is dit seizoen definitief aangevuld met een portie jonge honden en echte supermannen. Daarnaast is, om al dit potentieel optimaal te gaan benutten, ook een coach van down under gehaald.

Aangezien er maar 12 mensen op de Nevobo formulieren passen hebben Ed en Frank maar ook trainer Frank en coach Fred plaats gemaakt voor al dit aanstormende én gearriveerd jong talent. De gemiddelde leeftijd is hierdoor direct gedaald met een decennium en dus moet aan de bar de id’s weer worden getoond.

Trouw aan het team bleven good old Jeroen, Rick, Bob, Ties, Giedo, Jelle, Roland, en Roy. Nieuw bij het team zijn Pim, Ilja, mentor Duncan en sloopkogel Sjoerd. Super (bonds) coach Victor Anfiloff is verleid om al dit ruw potentieel te gaan polijsten tot schitterende diamanten.

Uit tegen DEO bleek in het verleden altijd een te groot obstakel en men kan zich dan ook niet meer heugen wanneer én of hier ooit door Zovoc H2 is gewonnen. Maar ons vernieuwde team, met nieuw elan, heeft zichzelf hogere doelstellingen opgelegd dan de afgelopen jaren en dus was vooraf al bepaald dat er nu wel weer eens gewonnen moest worden.

Uit de analyse van de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd kwam al snel de conclusie dat dit ditmaal toch wel moest gaan lukken. Waar Zovoc H2 versterkt en verjongt ten tonele kwam had DEO een omgekeerde beweging gemaakt door het weinig aanwezige talent te laten vertrekken en daarvoor in de plaats nog wat ouder geworden goden van weleer op te nemen. En een Braziliaan. Dat dan weer wel.

Vic’s Slachthofters begonnen nog wat onwenning maar desondanks was het surplus aan kwaliteit direct goed zichtbaar. Gemakkelijk werd deze set met 16-25 gewonnen.

De tweede set was hetzelfde verhaal ondanks dat het team bijna volledig vervangen werd. 15-25

Appeltje, eitje zou je denken..

DEO wilde zich echter niet zomaar slachthofteren en wisten met hun alles of niets tactiek behoorlijk wat verwarring te zaaien aan Zovoc zijde. Na een grote achterstand ging Zovoc eindelijk wat terug doen maar de eindsprint bleek helaas net iets te laat ingezet. 26-24

Maar niets aan het handje dus dan die 4e set maar gewoon binnen harken en 4 punten op het conto schrijven. Met een goede mix van ervaring en jong bloed ging Zovoc weer voortvaren van start en op wat kleine haperingen na wist Zovoc gestaag uit te lopen. DEO wist er nog een kleine stuiptrekking aan het eind uit te persen maar Zovoc weigerde de overwinning uit handen te geven. 22-25

Een mooie 1-3 overwinning op angstgegner DEO is een mooie start van de competitie en, alhoewel er echt nog wel wat te verbeteren valt, het vertoonde spel liet glimpen zien van de potentie die in dit team zit.

Slaagt coach Anfiloff dat potentieel dat soms ver down under zit te ontginnen en te laten shinen?

We gaan het zien.. Jij ook? Zaterdag 12 oktober om 19.30 tegen Monza is daar wellicht een mooi moment voor!