Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc heren 1 – Switch heren 1. Wederom een spektakelstuk!

Zovoc heren 1 – Switch heren 1. Wederom een spektakelstuk!

Voor zaterdag 8 december stond de thuiswedstrijd tegen het eerste herenteam van Switch op het programma. Het beloofde een spannende pot te worden aangezien Switch pas 1 wedstrijd had verloren. Daar komt bij dat zij vorige week glansrijk van de nummer 1 gewonnen hadden en bij eventuele 3-1 winst op ons zouden zij de nieuwe nummer 1 zijn.

Zelf hebben wij tot nu toe ook wat wedstrijden in winst om kunnen zetten en wij waren van plan dit tegen Switch voort te zetten. Aangezien Toni nog teveel last van zijn schouder had, werd besloten hem om te dopen tot Toni Liberoni en dit deed hij zeker niet onverdienstelijk. De eerste set werd begonnen met Freek, Diego, Tim, Pieter, Pascal en Roy. Ricky begon vandaag op de bank. Vanaf het begin van set één werden we onder druk gezet en liepen we een beetje achter de feiten aan. We lieten goede dingen zien, maar daar stonden ook weer wat persoonlijke fouten tegenover. Tegen het einde van de set kwamen we toch wat meer in ons spel, maar dit bleek voor deze set al te laat. Mede door een goede servicereeks van de tegenstander werd deze set uiteindelijk verloren met 25-22.

De 2e set werd begonnen met dezelfde 6 in het veld. De servicedruk van Switch lag hoog, maar wij probeerden er alles aan te doen om Pieter wat minder te laten rennen (ondanks het feit dat hij dit stiekem het liefste doet). Helaas liet de 2e set ongeveer hetzelfde beeld zien als de 1e set. Diego werd gewisseld voor Ricky en op deze manier probeerden we weer terug in de set te komen. Het mocht helaas niet baten en ook set 2 ging verloren met 25-22.

We waren het er allemaal over eens dat we nog 3 sets te spelen hadden en er kwam ook weer wat meer plezier terug het veld in. We begonnen met één wijziging in de beginopstelling. Ricky werd gewisseld voor Diego. De tegenstander dacht de wedstrijd al in de pocket te hebben, dus ook zei brachten een aantal wissels het veld in. We konden de servicedruk aardig opvoeren en onze eigen pass ging een stuk beter lopen. Daarbij kwam dat Roy eindelijk eens ging doen waar hij voor was aangenomen en daarom had Pieter de mogelijkheid om het blok zoek te spelen. Achteraf bleek dat de tegenstander zich machteloos voelden tegen de scherpe ballen op buiten, waardoor zowel Freek, Diego (een paar prachtige ballen in de eerste 2 sets) als Ricky de bal over de spelverdeler (beide formaat kabouter) konden hakken. Dit resulteerde in erg mooi spel en deze set werd dan ook met 25-13 binnengehaald.

Het geloof was weer helemaal terug en zo begonnen we ook aan set 4. Met de gevarieerde spelverdeling van Pieter wisten ze zich nog steeds geen raad. Zowel op het midden als aan de buitenkant werden de punten steeds maar weer binnen geslagen. Bij een stand van 24-16 was het zaak dat wij de set af zouden maken, zodat Switch niet weer in het spel zou komen. Na een kleine servicereeks en een aantal foutjes aan onze kant konden we dan toch de 4e set winnend afsluiten met 25-19.

Nu wisten we zeker dat we de 5e set binnen gingen halen. Blokkerend zaten we er steeds beter bij en we begonnen de 5e set dan ook sterk. We hadden een kleine voorsprong opgebouwd en deze uiteindelijk niet meer uit handen gegeven. De set werd gewonnen met 15-11 en hiermee was onze zoveelste overwinning een feit. Volgende week zaterdag volgt de laatste wedstrijd van de 1e helft tegen Gemini Kangeroes Heren 2. Wij zullen er alles aan doen om 2018 zo goed mogelijk af te sluiten!