Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc H2 delft nipt het onderspit tegen Inter Rijswijk H4

Zovoc H2 delft nipt het onderspit tegen Inter Rijswijk H4

Afgelopen vrijdag mochten de schapen van Zovoc H2 uit in de Marimbahal aantreden tegen de jonge honden van Inter Rijswijk H4.

Door beide partijen werd al enige tijd reikhalzend naar dit eerste onderlinge treffen uitgekeken want oud-Zovoc speler en huidig Zovoc top-trainer-in-de-dop Sven van Mierlo speelt bij Inter.

Gezien de plek in de stand van beide teams mocht een spannende wedstrijd worden verwacht. Beide teams staan in de subtop (3 vs 4). Maar waar de schapen van Zovoc vooral hun plekje willen consolideren kijkt Inter vol ambitie naar boven en is er een sterke wens om te promoveren.

Om die droom in leven te houden moest Inter dus wel even winnen van Zovoc..

Enigszins gehavend begon Zovoc aan de wedstrijd want opperschapen Ed en Frank en lammetje Ilja verkozen een muzikale orgie in de Boerderij boven deze wedstrijd. Of libero Sebas acte de presence zou geven was zoals gebruikelijk dit seizoen weer een raadsel voor het team maar na de 2e set hadden onze schapen de hoop opgegeven dat hij zich nog bij de kudde zou voegen. Tot overmaat van ramp heeft spelverdeler Bob zijn schouder geblesseerd waardoor ook hij niet inzetbaar was maar als echte teamspeler natuurlijk wel gewoon aanwezig was.

Met welgeteld 1 wissel (Jelle) begon Zovoc met Rick, Roy, Giedo, Jeroen, Roland en Ties aan de wedstrijd. Een kat en muis spel ontspon zich en wat aftastend werd aan de wedstrijd begonnen. Inter kon in deze eerste set de servicedruk net wat hoger opvoeren dan Zovoc en trok daardoor met 25-21 de set naar zich toe.

Maar geen man over boord want de trouwe lezers weten dat onze stramme schapen altijd eventjes nodig hebben om warm te worden en hun werkelijke kunnen te laten zien. Zo ook deze wedstrijd en in de tweede set wisten onze Zoetermeerse schapen de het geblaf van de jonge honden van Inter steeds vaker tot zwijgen te brengen door een stevig blok en hogere servicedruk van Zoetermeerse zijde. 21-25

De spanning was nu bij beide teams wel weg en met goede zin werd aan de derde set begonnen. Het spel golfde op en neer waarbij de ene keer Inter punten op rij scoorde op basis van een goede service reeks waarna vervolgens Zovoc zich weer terug vocht met veel servicedruk en stabiel blokkeren. Zovoc kreeg als eerste de kans om de set te winnen maar wist op het moment suprême het hoofd niet koel te houden. Inter trok vervolgens het initiatief naar zich toe en sleepte de set binnen. 26-24

Het echte geloof en verzet was bij de Zoetermeerse schapen nu wel verdwenen en alhoewel nog enigszins tegenstribbelend lieten zij zich door de jonge Rijswijkse honden terug in het hok duwen. 25-20

Met opgeheven hoofd verliet Zovoc het veld en met enige trots op het eigen vertoonde spel maar ook dat van part-time Zovoc-er Sven kon Zovoc terug kijken op een prima wedstrijd tegen een sterk en veel belovend team.

Aanstaande zaterdag wacht Zovoc alweer een wedstrijd tegen een topteam. Zovoc’s favoriete schapen mogen dan thuis om 19.30 aantreden tegen Kratos H1, de huidige nummer 2 in de stand. Zovoc kan Sven en zijn maten veel plezier doen als zij deze wedstrijd winnen.

Maar gaat dat lukken? We gaan het zien…

Jij ook?

Stolkies Herd (ofwel Zovoc H2)