Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc H1 wint met spannende 5e set van Aspasia

Zovoc H1 wint met spannende 5e set van Aspasia

Twee weken na de overwinning op Kalinko speelde Zovoc H1 afgelopen zaterdag 17 november een thuiswedstrijd tegen Aspasia H1. Voor de wedstrijd stonden beide teams in stand gelijk en omdat Aspasia vorig seizoen nog 3e divisie speelde waren de verwachtingen hoog van dit team.

De basis opstelling van Zovoc bestond uit Pieter, Diego, Roy, Tim, Freek en Toni. Voor Toni was het een speciale wedstrijd omdat hij twee seizoenen geleden nog bij Aspasia speelde en kent de mannen van Aspasia dan ook goed. Ricky die twee weken geleden de wedstrijd tegen Kalinko moest missen was ook deze wedstrijd niet aanwezig maar gelukkig kwam Ilja het team weer versterken.

In de eerste set begon Aspasia met veel service druk maar na een 0-3 achterstand kwam Zovoc daar goed onderuit. Beide teams waren verder erg aan elkaar gewaagd maar Zovoc pakte net wat meer punten. Pascal werd er aan het net ingewisseld voor Roy om een verassend blok neer te zetten. Met goed spel en af en toe een fout aan beide kanten wist Zovoc de set met 25-20 te winnen.

Zonder de opstelling te veranderen in de tweede set werd het goede spel voortgezet. In deze set ging het gelijk op waar Aspasia telkens een lichte voorsprong had. Zovoc wist de spanning er goed in te houden en vlak voor het ende van de set trok Zovoc de stand weer gelijk 23-23. Het was voor de mannen van Zovoc helaas niet genoeg want Aspasia won de set met 23-25.

Na de verloren 2e set was Zovoc vastberaden om de 3e set wel te winnen. Beide teams waren wederom aan elkaar gewaagd. Zovoc maakte meer punten mede door het omgooien van de verdediging van een 3-2-1 naar een 3-1-2 opstelling. Zovoc wist de set winnend af te sluiten met 25-18.

In de 4e set begon Aspasia goed. Met een hoge service druk en een goede aanval won Aspasia veel punten en kwam op een 0-6 voorsprong. Er werd goed geserveerd maar ook veel risico genomen wat leidde tot 4 identiek fout services op rij. De 3-1-2 opstelling van Zovoc werd ook doorzien en Aspasia wist de open plek goed te vinden waardoor Aspasia ruim voor kwamen met 9-20. Wessel en Ilja kwamen nog een paar punten in het veld en Zovoc kwam nog een klein beetje terug om met een goed gevoel te beginnen aan de 5e set maar het was niet voldoende. De set eindigde in 16-25.

Na 4 gelijk opgaande sets maakte beide teams zich op voor een spannende beslissende set. Zovoc was weer terug gewisseld naar 3-2-1 waardoor Aspasia het gat minder goed kon vinden. Met goede punten aan beide kanten werd er gewisseld met een voorsprong van 6-8 voor Aspasia. Uiteindelijk was het Zovoc dat het eerste wedstrijdpunt kreeg. Dit punt werd goed weggeslagen door Aspasia. Ook het tweede wedstrijdpunt was voor Zovoc. Hier had Toni de kans om de wedstrijd af te maken nadat hij de bal na zijn blok direct terug kreeg. Maar door een netfout wist hij het niet af te maken. Uiteindelijk was een 4e wedstrijdpunt nodig om de wedstrijd in het voordeel van Zovoc te beslissen.

Zovoc staat door deze overwinning net iets boven Aspasia op de 5e plek. Volgende week 24 november heeft Zovoc een uitwedstrijd tegen koploper ZVH uit Zevenhuizen.