Home => Wedstrijdverslagen => Zovoc H1 verliest nipt van koploper (3-2)

Zovoc H1 verliest nipt van koploper (3-2)

Zaterdag 24 november stond voor Heren 1 van Zovoc de wedstrijd in Zevenhuizen tegen koploper ZVH op het programma. Door de goede start in de competitie lag er in tegenstelling tot voorgaande jaren veel minder druk op de mannen. Het doel van deze wedstrijd was dan ook: “lekker vrijuit spelen en daarmee goed spel neerleggen”, aldus trainer/coach Martin Broere. Gezien het feit dat ZVH tot op heden pas 3 sets verloren had en dik aan kop gaat in de poule zou elke gewonnen set een bonuspunt zijn.

De eerste set werd begonnen met de basis van Pieter, Diego, Pascal, Tim, Freek en Roy. Op de bank zaten Toni, die helaas moest aangeven niet te kunnen starten vanwege irritatie in zijn schouder, Ricky, die na een aantal weken werk in het buitenland er voor het eerst weer bij was en Bob die de heren kwam versterken vanuit Heren 2. Deze eerste set zette meteen de toon voor de rest van de wedstrijd. Er werd bij vlagen goed gespeeld en ZVH had moeite met de snelle en verrassende aanvallen door het midden van Roy en Pascal. Lang ging het gelijk op, tot boven de 20 een paar eigen foutjes Zovoc de das omdeden en de eerste set helaas verloren ging met 25-21.

De tweede set werd begonnen met dezelfde basis en werd vrijwel een kopie van de eerste set. Een lang gelijk opgaande strijd waarin hard werken en goed spel ertoe leidde dat het lang spannend bleef. Ricky kwam er deze set nog in voor Tim op de diagonaalpositie met als opdracht dat hij zelf mocht weten hoe hij serveerde als hij maar wat druk neer zou leggen op de tegenstander. Ricky koos voor een zeer bekeken bal via de netrand en scoorde daarmee meteen een ace. Helaas zouden eigen foutjes wederom de doorslag geven en verloren de heren ook deze set, dit keer met 25-22.

Met een gemengd gevoel beginnen de heren dan aan de derde set. Er werd goed gespeeld en hard gewerkt, maar de beloning bleef voorlopig uit. Daar zou deze set echter verandering in gaan komen. Met Ricky die bleef staan voor Tim ontstond er wederom een spannende strijd. Halverwege de set werd de dubbele wissel toegepast waarbij Tim en Bob het veld in kwamen en ZVH zakt langzaam een beetje weg en gaat foutjes maken. Dit keer leek Zovoc de sterkste te gaan worden in de eindfase van de set, maar toch komt ZVH nog terug. De dubbele wissel werd weer terug gewisseld en laat zich meteen gelden. Op een belangrijke stand ontstaat er een chaotische rally en uiteindelijk komt de bal terecht bij Pieter die, zoals hij al heel vaak geoefend heeft op de trainingen, de bal via een handje uit slaat. Hierna herpakken de mannen van Zovoc zich en zetten door wat resulteerde in een 25-27 winst.

In de vierde set blijft de basis van de derde set staan en dit keer zit het geloof en daarmee de ontspanning erin. Zovoc startte goed en had al snel een kleine voorsprong te pakken die ze de gehele set niet meer zouden afstaan. Ook de dubbele wissel doet zijn werk weer en ZVH raakt meer en meer gefrustreerd. Hierdoor blijven de foutjes komen aan de overkant en kan Zovoc uiteindelijk weglopen naar een simpele 18-25 winst.

De vijfde en beslissende set begint dan met een klein opstootje wat ervoor zorgt dat er bemoeienis vanuit het publiek komt. Dit wordt door de heren van Zovoc zo goed mogelijk genegeerd en de focus ligt weer snel op de wedstrijd. Ook deze set begonnen de mannen in dezelfde samenstelling als de voorgaande twee sets. ZVH heeft zich echter herpakt en gaat weer hun eigen spelletje spelen, waarmee ze aan het begin van de set al een kleine voorsprong forceren. Om wat extra punten te pakken komt wederom de dubbele wissel het veld in en Tim weet meteen tijdens zijn eerste rally terug in het veld een impact te maken. Hij past een nieuwe tactiek toe waarbij hij een lastige setup naar achteren zijn eigen kant op gooit in plaats van naar de overkant. Hij brengt hiermee de blokkering van de tegenstander zo in verwarring dat zij een netfout maken en het punt naar Zovoc gaat. De mannen weten echter de achterstand niet te verkleinen en het terug wisselen van de dubbele wissel aan het einde van de set mocht helaas ook niet meer baten. Zovoc verliest deze set met 15-12 en daarmee de wedstrijd.

Zaterdag 8 december mogen de heren weer aantreden. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Switch H1 op het programma om 15:30 uur. Alle aanmoediging is welkom!