Home - Wedstrijdverslagen - TU Studenten stoten Zovoc H2 van de troon.. (1-3)

TU Studenten stoten Zovoc H2 van de troon.. (1-3)

Gisterenavond stond de kraker tussen de nummer 1 (Zovoc) en 2 (Punch) op het programma. Een wedstrijd waar door spelers en supporters naar werd uitgekeken want hier zou moeten blijken welke aspiraties reeel zijn voor ons versterkt heren 2 dat momenteel de 1e plek bezet in de stand.
Onze favoriete schapen traden op bijna volle oorlogsterkte aan. Slechts libero Sebas moest gemist worden vanwege knikkende kniëen.
Punch trad eveneens met een volledig elftal aan en zette ook de spelersvrouwen op de bank. Aan het coachende roer staat bij hen volleybalfenomeen Rodin Merkx, een goede bekende want bij de RTC Rotterdam traint hij enkele Zovoc talenten. Dat hij volleyballers echt beter kan maken staat dus wel vast.
Set 1 werd begonnen met de “oude” garde: Rick, Jeroen, Roland, Ro, Frank en Ed. Het idee was om de broekies van Punch te overrompelen met een surplus aan ervaring. Van overrompelen was geen sprake maar mede dankzij goed invallen van Bob en Ties wisten Zovoc’s schapen de set toch binnen te halen.
Gezien de succesvolle formule in set 1 mochten dezelfde 6 blijven staan. Punch had echter het strijdplan gewijzigd en wist de blokkering nu goed neer te zetten waardoor Zovoc steeds moeilijker tot scoren wist te komen. Coach Sonneville trachte met verschillende wissels waaronder het inbrengen van Rick het tij te keren. Helaas zonder succes. Punch bleek een maatje te groot en stabiel.
De 3e en 4e set lieten een zelfde spelbeeld zien. Daar kon het inbrengen van alle reserves helaas ook niets aan veranderen.
Desondanks was het een mooie wedstrijd en werden onze schapen alles behalve weg gespeeld.
Onze schapen staan weer met beide voeten op de grond en gaan weer flink aan het trainen voor het treffen op 17/11 uit tegen Zevenhuizen.
Kunnen onze schapen daar het gedeukte zelfvertrouwen weer wat opvijzelen?
We gaan het zien.. Jij ook?
Stolkies Herd