Home => Wedstrijdverslagen => Topweekend MB1

Topweekend MB1

Mb1 had een druk, leuk en enerverend volleybalweekend. Op zaterdag stond eindelijk de 2e wedstrijd op het programma. Wederom tegen Rijswijk. Waarschijnlijk 1 van de betere tegenstanders in de 2e helft vd competitie. Drie weken geleden wonnen we thuis met 3-1. Nu zelfs met 4-0.

De eerste 3 set waren erg goed. Met 15, 22 en 9 had Rijswijk weinig kans. Dit tot ongenoegen van hun steeds onrustiger wordende coach. In set 4 liepen we steeds achter de feiten aan. Op een stand van 8 – 16 achter nam aanvoerder Sarah met haar service het team op sleeptouw. Uiteindelijk kwamen we beetje bij bij beetje terug om toch met 25-22 set vier te winnen. Mooie teamprestatie!
Op zondag stond dag 2 van het Holland Top Jeugd Toernooi op het programma in Enkhuizen. Doel was leren en lol maken. Vooraf stonden we op plek 2 in de poule en konden meteen aan de bak tegen de nummer 1, Forza Hoogland. Dit team had alle sets gewonnen en meestal met dikke cijfers. We begonnen wat nerveus en moesten duidelijk inkomen. Uiteindelijk kwamen we goed terug en verloren de set na grote achterstand nipt met 25  – 21. Set 2 was voor ons. Tenminste bijna. We stonden de hele tijd voor maar ze waren op 23  – 23 net 2 puntjes scherper. In set 3 waren we ook in cijfers beter, 15 -12 Voor. Super gespeeld tegen een team wat 2e staat in de topklasse! De 2e wedstrijd speelden we vooral tegen onszelf. Twee moeizame sets na verre achterstand toch winnen is echt grote klasse. Met name door goed serveren van Soraya en Isa gingen we erop en erover. Helaas was het daarna op. De derde set was voor AMVJ. Waarschijnlijk zijn we 2e of 3e in de poule geworden. Wederom een mooie dag.
Trotse coaches!