Home => Wedstrijdverslagen => Stolkies Herd heeft schaapjes snel op het droge.. (0-4)

Stolkies Herd heeft schaapjes snel op het droge.. (0-4)

Afgelopen vrijdagavond mocht H2, nog zonder herder Giedo, in Boskoop aantreden tegen Timios H2.

Na een intensieve maar ook zeer waardevolle trainingsstage in Zuid-Frankrijk, waar ook het thema van dit seizoen is onthuld, moest nu gaan blijken of Heren 2 klaar is voor nog een seizoen in de 1e klasse. Daarnaast wordt H2 dit seizoen getraind door Zovoc coryfee Frank Spaninks.

Aan de voorbereidingen kan het niet liggen want coach Sonneville heeft o.a. met creatieve oefeningen in het zwembad het zelfoplossend vermogen om te spelen met posities geoefend (het team pakte dit buitengewoon goed op). Daarnaast is er gekanoed om de schouder- en buikspieren te versterken maar ook het drijfvermogen. Ook is er geëxperimenteerd met brouwsels die mogelijk prestatieverhogend werken. Dit laatste was wat minder geslaagd want in ieder geval één proefschaap hield het niet binnen.

Jeroen van Apeldoorn deed overigens nog een verrassende mededeling tijdens ons verblijf in Mas de Saumanas.. Good old Roland de Koster komt de kudde van Stolkie dit seizoen versterken! Daarnaast heeft Giedo Stolkhet laatste zetje gekregen om weer terug te komen én zal Aussie Victor Anfiloff na afronding van zijn zaken down under nu toch ook echt vaker acte de presence gaan geven.

NOTABENE: De locatie waar wij onze voorbereiding hebben getroffen is overigens een echte aanrader. Mas de Saumanas is een heerlijke, luxe maar toch betaalbare plek om met teams, gezinnen tot max. 15 personen te verblijven en te eten, drinken, zwemmen en beachvolleyballen. Meer info via www.masdesaumanas.com of Ruud Koolen.

Afijn.. met 11 man togen we na een gezellig bakkie koffie bij Jelle en zijn zwangere Maayke (!) richting Boskoop. Roland, Giedo en Victor moesten zich nog wat meer voorbereiden dus bestond de kudde voor nu uit Jeroen, Frank, Roy, Rick, Rik (Bob), Ed, Ties, Jelle, Sebas, Ilja en coach Fred.

Coach Sonneville stuurde zestal Frank, Roy, Ties, Jelle, Ed en Bob het veld in. En alhoewel het begin nog wat stroef was bleek al snel dat dit Timios H2 het onze schaapjes niet moeilijk kon gaan maken. Gaande de wedstrijd mochten Sebas en Ilja nog hun entree maken en ook zij deden dat verdienstelijk. Rick en Jeroen bleven nog even aan de kant want er moet respectievelijk nog eerst een marathon worden gelopen en wat conditie en kracht worden opgebouwd.

Met net spel en een ontketende Ties op het midden (scoringspercentage 90%) sloopten we het tweede garnituur van Timios langzaam maar zeker. Niet zo gek natuurlijk als je weet dat ook hun H1 (dat nu promotieklasse speelt) al veel moeite had tegen ons Zovoc H2.

Een lekkere 0-4 en nu al 5 punten op ons conto..

Deze coach is erg benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren als Stolkies Herd op volle oorlogsterkte is..

We gaan het zien… Om te beginnen a.s. vrijdag uit bij DEO maar zeker ook op zaterdag 6 oktober thuis tegen Sovicos H2. Grote kans dat de kudde dan compleet kan aantreden..

Ben jij erbij?