Home - Wedstrijdverslagen - Recreanten pakken weer als 1e een prijs op het Volcanotoernooi

Recreanten pakken weer als 1e een prijs op het Volcanotoernooi

Volcanotoernooi 2021

Net als vorig jaar kreeg het recreantenteam een uitnodiging om deel te nemen aan het Volcanotoernooi in de Fortunahal te Delft. Omdat het ook dit jaar helaas niet mogelijk was om een mix-team in te schrijven en omdat de titel van vorig jaar moest worden verdedigd, werd er wederom een herenteam ingeschreven in een, na inschrijving bleek, een zeer sterk bezet toernooi.

De 1e toernooiavond, op woensdagavond 2 september, moesten wij 3 wedstrijden spelen van elk 20 minuten.  2 van deze 3 wedstrijden werden gewonnen en 1 wedstrijd werd, met 3 punten verschil, verloren.

De 2e toernooiavond, op 15 september, moesten we 4 wedstrijden van 20 minuten spelen. Hiervan werden 2 wedstrijden verloren en 2 wedstrijden in winst omgezet.

Door het resultaat van de vorige 2 avonden konden we op 22 september, als 4e geplaatst team, tijdens de finaleavond, mee strijden om de 1e t/m 4e plaats.

Deze avond werd beslist over 2 wedstrijden. We werden ingepland om tegen de nr 1 en 2 van de ranglijst te spelen.

De 1e wedstrijd werd nipt (met 2 punten verschil) verloren van de uiteindelijk winnaar van het toernooi. Ook de 2e wedstrijd werd nipt (met 1 punt verschil) verloren.

Na deze 2 verloren wedstrijden bleek echter dat ons set gemiddelde een stuk beter te zijn dan de overige tegenstander in de finalepoule.

Zodoende, kon ik, namens het team, aan het einde van de avond de 3e prijs voor ons team uit handen van de organisatie in ontvangst nemen.

Ik dank de recreanten Victor, Nico, Stefan, Christian, Folkert en de wisselspelers Erik en Martijn voor hun aandeel tijdens de wedstrijden. Door hun inzet en spel heeft het Zovoc recreantenteam dit volleybalseizoen weer als eerste team een prijs gewonnen.

Namens dit herenteam,

Theo