Home => Wedstrijdverslagen => Ook Velo H2 weet daadkrachtig Zovoc H2 niet te stoppen.. (1-3)

Ook Velo H2 weet daadkrachtig Zovoc H2 niet te stoppen.. (1-3)

Stolkies herd is aan een ongekend goede start van het seizoen bezig. Slechts één verlies pot kon worden genoteerd tot nu toe maar de rest van de tegenstanders werd zonder problemen aan de zegekar geregen.

Ervaren als we zijn weten we echter dat dit zo vroeg in het seizoen nog niet zoveel zegt. Zeker niet omdat het erop lijkt dat onze favoriete schapen tot nu vooral tegen laag geklasseerde teams hebben gespeeld.

Afgelopen vrijdagavond leek op basis van de stand in de poule daarom de eerste echte beproeving te gaan worden. Onze schapen mochten in Wateringen aantreden tegen Velo H2. Dit team presteert wat wisselvallig maar wist het sterk geachte Inter Rijswijk te verslaan. Daarnaast vernamen wij dat zij enkele ex- 1e divisie spelers in hun gelederen hebben.

Zou nu dan gaan blijken dat die 1e plek toch wat geflatteerd is? Stolkies herd wilde niets aan het toeval over laten en daarom werd deze wedstrijd vooraf gegaan door een diner bij DE Griek in Rijswijk. Een al lange tijd beproefde voorbereiding die tot nu toe altijd tot winst heeft geleid.

Met een indrukwekkend aantal van 12 spelers in tenue betraden we de Velo volleybalarena in Wateringen. Bob, Giedo, Roy, Jelle, Jeroen en Ed mochten het spits gaan afbijten.

Zoals wel vaker begonnen we wat stroef en onwennig. Onze schapen begonnen wat traag en leken maar moeilijk van de grond te komen. Wellicht toch net iets teveel ouzo en giros? Desondanks waren de schapen gewaagd aan Velo. Door wat slordigheden in alle aspecten van het spel moest deze set helaas gelaten worden aan Velo. 26-24

Het vertoonde spel in de 1e set vroeg om wat aanpassingen in de 2e set. Rick ging er in i.p.v. Bob om het spel te verdelen, Ilja erin i.p.v. Roy en Jelle op de dia i.p.v. Ed en Roland op het midden i.p.v. Jelle. Dit zestal bleek de juiste formule. Met geinspireerd spel en een ontketende Jelle op de diagonaal werd Velo nu wel op alle fronten overklast. 18-25 en 20-25

De laatste set werd nog ongemeen spannend. Frank was er inmiddels in gekomen voor Giedo en samen met zoon Ilja verzorgde hij de passlinie. Velo vocht voor hun laatste kans en profiteerde met een alles of niets spelletje van de vermoeidheid van onze schapen. Na wat time-outs en de inbreng van een inmiddels weer wat frissere Giedo konden onze schapen wel net die belangrijke punten scoren en daarmee de volle winst mee naar huis nemen.

Dol(ly) gelukkig vlogen onze schapen elkaar in de armen na deze mooie overwinning. Onze nieuwe mascotte Dolly lijkt een positieve invloed te hebben en dus werd zij getrakteerd op een douchesessie met de mannen.

Zovoc Heren 2 nestelt zich met deze overwinning nu formeel op de 1e plek in de ranglijst.

Weten zij dit vast te houden? Aanstaande zaterdag thuis om 19.30 tegen Punch H2 wacht namelijk weer een echte zware proef.

Onze schapen kunnen alle aanmoediging gebruiken om de studentjes uit Delft met hun “hup blauw” de mond te snoeren.

Ben jij erbij?

Stolkies Herd