Home => Wedstrijdverslagen => Jongens C1 verslaat VV Utrecht JC1 in het hol van de leeuw (1-3)

Jongens C1 verslaat VV Utrecht JC1 in het hol van de leeuw (1-3)

Na een welverdiende kerstvakantie mocht Zovoc Jongens C1 afgelopen zaterdag in Utrecht hun eerste wedstrijd in de topklasse spelen.

In de hal bleek dat VV Utrecht zich heeft versterkt met enkele grote jongens ten op zichtte van het team in de eerste helft van de competitie. Zovoc moest het daarentegen zonder Dion doen maar wel met nieuwe aanwinst Amber.

Zovoc begon met de tot aanvoerder gebombardeerde Tygo en Sander, Rogier, Robbe, Jake en Tom aan de eerste set. Hun opdracht was om vooral veel servicedruk op VV Utrecht te leggen zodat hun lange aanvallers moeilijker tot aanvallen konden komen. Dit strijdplan werd door het team perfect uitgevoerd. Hierdoor kon Zovoc de ballen goed verdedigen en zelf tot aanvallen komen en succesvol afronden. 19-25

De tweede set kwam Amber erin en mocht Robbe de reserveplek innemen. Ook nu legde Zovoc veel servicedruk bij VV Utrecht en wist daardoor de foutenlast bij hen hoog te houden en bij ons relatief laag. VV Utrecht kwam echter wel beter in de wedstrijd en met name doordat onze rallypass wat minder netjes verzorgd werd konden we zelf minder vaak hun aanval counteren met een eigen aanval. Desondanks bleef Zovoc steeds op een kleine voorsprong maar werd het een spannend slotakkoord. In deze cruciale fase had Zovoc ook net niet het geluk aan hun zijde met wat scheidsrechterlijke beslissingen en mede daardoor wist VV Utrecht deze set nipt te winnen. De wijze waarop VV Utrecht dit set punt vierde was veelzeggend over hoe Zovoc werd ingeschat..

Afijn.. nieuwe set, nieuwe kansen. Rogier ging eruit en Robbe erin en Zovoc bleef goed volleyballen. VV Utrecht leek al hun kruit verschoten te hebben in de door hun gewonnen 2e set want Zovoc heerste nu weer op alle fronten. 20-25

De 4e set mocht Tom de bank warm gaan houden en ging Rogier er weer in. Zovoc was nu echt totaal heer en meester en liep snel uit naar een grote voorsprong. 15-25!

Een mooie eerste wedstrijd in de topklasse. Vooral ook goed te zien dat het team er ook echt als team voor wil gaan, opdrachten goed kan uitvoeren en nieuwkomer Amber zich goed staande wist te houden op dit niveau en in het team. Slechts een kwestie van tijd voordat ze “one of the boys is”.

Volgend weekend mag Zovoc JC1 om 17.30 thuis tegen AVV Keistad JC1.

Komen jullie ze aanmoedigen?