Home - Wedstrijdverslagen - Zovoc talent Ilja Cederhout leidt H2 naar een ruime overwinning op Vollingo H5 (of was het H4?)

Afgelopen zaterdag mocht Stolkies Herd thuis aantreden tegen Vollingo H5. Dit team had kennelijk gevraagd de wedstrijd te verplaatsen omdat veel van hen gingen genieten van de Herfstvakantie. Onze schapen van H2 daarentegen gaan gewoon keihard door en dus werd het Heren 4 van Vollingo (dat ook in de 1e klasse speelt) opgetrommeld om het Stolkies Herd moeilijk te gaan maken.Ik kan mij voorstellen dat men daar dacht; “eigen schuld dikke bult, nu gaan jullie er af tegen ons Heren 4”..

Vollingo H5 of 4 kwam echter van een koude kermis thuis..

Coach Sonneville beloonde de goede prestaties van ons jongste schaap Ilja (dus lam) met een basisplek. Hetzelfde geldde voor ex-B league coffyfee Roland. Deze twee samen met Roy, Jelle, Rik en Ties mochten het spits afbijten.

Alhoewel H2, zoals wel vaker gebeurd, wat stroef begon bleek al snel dat er voor Vollingo vanavond weinig te halen viel. Daarvoor waren zij bij lange na niet goed genoeg.

Vanaf set 1 was Ilja ontketend en als een jonge hond (of schaap) stond hij de ballen er aan de buitenkant in te hengsten. Vanaf set 2 ging Bob ook zijn middenmannen beter vinden waardoor ook Jelle en Roland met regelmaat de ballen tegen de vloer konden meppen. Ties werd op de diagonaal regelmatig vrijgespeeld en sloeg zoals gebruikelijk de gaten in de vloer. Ties leek sowieso extra gemotiveerd.. Wellicht had dit iets te maken met het feit dat vrouwlief ditmaal nog dichter op het veld stond. Namelijk als scheidsrechter..

Vanaf de 3e set mochten Jeroen en Frank ook nog even hun kunsten gaan vertonen. Moeiteloos sloten zij aan bij het goede niveau van de eerste twee sets en dus stoomde Heren 2 soepeltjes door naar een ruime 4-0 overwinning (25-15, 25-14, 25-14, 25-12).

Hiermee nam Stolkies Herd de koppositie over in de stand van Punch H2.

Hoe lang houdt Stolkies Herd dit goede niveau nog vol? Moeten zij en hun tegenstanders blijven vrezen voor promotie van onze schapen naar de promotieklasse?

We gaan het zien.. Om te beginnen vrijdag 2 november uit tegen Velo H2, een team dat ook de weg naar boven aan het vinden is…

Jullie ook?

Stolkies Herd