Home => Wedstrijdverslagen => H1: Tegen wie spelen we? KALINKO! (4-0)

H1: Tegen wie spelen we? KALINKO! (4-0)

Zaterdag 3 november kwam Kalinko uit Scheveningen op bezoek in Zoetermeer. Vorig jaar tijdens de thuiswedstrijd tegen Kalinko, werd er helaas met 3-2 verloren.

Dit jaar moet dat beter, met een startopstelling van Pieter, Diego, Roy, Tim, Freek en Toni werd er begonnen aan de wedstrijd. Omdat Ricky de familiederby tegen zijn eigen broer moest missen omdat hij voor zijn werk op een boorplatform zit, wilde Ilja in zijn plaats wel mee om eventuele problemen in de basisopstelling op te lossen. Waar vorig jaar Kalinko koste wat kost wilde winnen, en daar alle energie in stak, hadden ze nu een aantal geblesseerden en ontbrak diezelfde energie van vorig jaar.

Heren 1 wilde daarentegen revanche en voorkomen dat een herhaling plaats zou vinden. Met goed spel, de juiste energie en rugnummer 2 zoals gewoonlijk heel groot in beeld op de video, werd de eerste set Kalinko totaal overklast en werd de set gewonnen met 25-12.

De tweede set leek heel lang een kopie te worden van de eerste, de opstelling was hetzelfde, de energie was er nog, het spel ook en lange tijd leek het erop dat er met ongeveer dezelfde setstand gewonnen zou worden. Aan het einde van de set werd Wessel erin gewisseld voor Pieter om de set binnen te slepen. Doordat Diego voor de derde keer dit seizoen fout serveert op setpoint, wat hem ondertussen al redelijk wat geld heeft gekost, kreeg Kalinko toch nog de kans om terug te komen. Door een aantal slordigheidjes aan de kant van Zovoc kregen ze ook nog een aantal puntjes, maar de achterstand op Zovoc was te groot en uiteindelijk ging ook de tweede set met 25-18 naar Zovoc.

In de derde set werd de opstelling weer teruggebracht naar de startopstelling, met als enige wijziging dat Pascal in het veld stond in plaats van Roy. De derde set bleek moeizamer te gaan dan de vorige twee, Kalinko kreeg de service weer onder controle en begon de druk op te voeren. De pass aan de kant van Zovoc bleef achter en door een aantal miscommunicaties viel de bal te vaak op de grond. Na een reeks foute passes van het team, werd Ilja erin gewisseld voor Freek een maakte hij daarmee zijn debuut gelijk bij de eerste wedstrijd waar hij met heren 1 meegaat. Het team begon weer te draaien maar had ondertussen wel een achterstand opgebouwd van 17-21. Met weer de goede energie werd teruggevochten, Freek werd weer terug gewisseld en Pascal heeft nog nooit zoveel geblokkeerd in één wedstrijd, dat kon ook niet anders want daar was de laatste training aardig wat tijd aan besteedt. Heren 1 liet iets zien wat ze dit jaar al een aantal keer hebben gedaan, aan het einde van de set met een achterstand van rond de 5 punten terugvechten en de set pakken! Ook dit keer lukte dat weer en werd de derde set gewonnen met 25-22.

De vierde set was de opstelling gelijk aan de derde, alleen met Wessel op de spelverdeling. De derde set had Kalinko laten zien dat ze warm geworden waren, dus moest er hard gevochten worden om ook die laatste set binnen te harken. Deze set ging lange tijd enigszins gelijk op, maar de energie was op bij Kalinko waardoor Zovoc uiteindelijk aan het langste eind trok en de set met dezelfde setstand binnen wist te halen. 25-22.

Volgende week is er een weekend rust en 17 november staat de thuiswedstrijd tegen Aspasia H1 op het programma.