Home => Wedstrijdverslagen => H1 pakt thuis 5 belangrijke punten!

H1 pakt thuis 5 belangrijke punten!

Afgelopen zaterdag was het weer zover, wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor H1. Na de 3-1 nederlaag van de vorige wedstrijd tegen Taurus was het erg belangrijk om tegen Utrecht deze zaterdag alle punten binnen te halen. Dit was nodig om aan te blijven sluiten bij de bovenste 5 teams van onze spannende poule.

We begonnen de wedstrijd dan ook met goede moed, echter ging het een tijd gelijk op tegen de Utrechtenaren. Bij vlagen mooie acties, afgewisseld met slordig spel van beide kanten konden we uiteindelijk gas geven aan het einde van set en de eerste set binnen slepen met 25-18.

De mannen uit Utrecht hadden echter bloed geroken en gingen in de tweede set er nog meer voor dan de eerste. Ook deze set liep erg gelijk op, waar Utrecht zelfs nog een aantal punten voor heeft gestaan in de set. Uiteindelijk besloot Martin om Rick ‘Rocky’ Westerman in het spel te brengen. Dit bleek een enorm goede keus! Rocky veranderde alles wat hij aanraakte in goud en scoorde punt na punt vanuit onmogelijke hoeken. Uiteindelijk is deze net nog érg spannend geworden met een mooie fout service van Roy op set point (sorry Roy, moest er toch in..). Gelukkig trokken we wederom aan het langste eind met 28-26.

De derde set bleek uiteindelijk weer een kopie van de eerste; namelijk weer een hele tijd gelijke stand met hier en daar mooie blocks, aanvallen en verdedigings acties, met een mooie eindsprint aan onze kant: 25-20! Hiermee dus ook de beruchte lastige 3e set binnen gehaald en de winst! Nu nog dat laatste puntje..

De vierde set ging alles pas echt gesmeerd bij de mannen van Zovoc. De mannen van Utrecht waren helemaal de weg kwijt en wisten ons niet meer te stoppen. Uiteindelijk werd de set afgesloten met een ‘meesterplan’ van coach Martin om Freek een schijnstaffel te laten lopen, echter werd hierbij roet in het eten gegooid toen de tegenstander doodleuk op setpoint tegen uit serveerde.. Teven liet de aanvoerder van de tegenstander tijdens het handen schudden even met klem aan Martin weten dat hij hem niet feliciteerde met de winst omdat hij van mening was dat de time-out op set point uiterst respectloos vond.

Na menige biertjes (en een colaatje hier of daar..)  en verwoedde discussies over het feit of Martin nou respectloos was of niet zijn we allen tevreden naar huis teruggekeerd met 5 punten in de pocket! Nu twee weken rust terwijl de concurrentie nog wat wedstrijden speelt en ons de ‘underdog’ positie gunt!

We zijn al uit naar onze volgende wedstrijd tegen Kalinko H1 op 9 februari; oftewel ‘Rocky vs Robin’!