Home - Wedstrijdverslagen - Fredtsj Homies winnen in het hol van de leeuw van VSTS H1.

Fredtsj Homies winnen in het hol van de leeuw van VSTS H1.

Afgelopen zaterdag stond de 1e wedstrijd van het seizoen voor Fredtsj’ Homies  op het programma. VSTS Heren 1 had de eer af te trappen tegen de Homies.

De voorbereidingen op dit seizoen waren beter dan ooit (bootcamps, trainingsweekend Mas de Saumanas en intensieve trainingen) maar deze hebben helaas ook hun tol geëist. Een aantal Homies zijn (nog steeds) geblesseerd en daardoor had coach Fredtsj slechts 1 wisselspeler tot zijn beschikking; jongens A1 held Ilja Cederhout.
Het inslaan van VSTS zag er indrukwekkend uit maar ook de Homies lieten zich verrassend genoeg niet onbetuigd. Met het nodige enthousiasme en met een nog niet eerder aanschouwd gemak werd gesprongen en geslagen en werden de balletjes hard tegen de grond gebeukt. Dat beloofde wat..

Fredtsj besloot met een 2-4 opstelling te beginnen met Rick, Rik aka Bob, Frank, Roy, Jeroen, Ties en libero Sebas.

De Homies begonnen scherp en met relatief gemak werd de foutenlast bij VSTS gelegd. Hun spel was te voorspelbaar door een zwak midden en wat onmachtige buitenaanvallers. De Homies daarentegen speelden gedisciplineerd en met o.a. listige beach shotjes van Frank en beuken van Ties werd VSTS het bos in gestuurd. 0-1!

De 2e set begonnen met dezelfde opstelling. De Homies begonnen nu echter zwak en de (rally) pass miste precisie waardoor ons spel nu te voorspelbaar werd. VSTS speelde daarbij hun troef uit door een nieuwe en meer slagvaardige diagonaal in te brengen. 1-1

De 3e set waren de rollen weer omgekeerd. Een omwisseling naar 1-5 met Rick als spelverdeler, Frank op het midden en Ilja als buitenaanvaller. VSTS raakte hier zeer door verward en met Ilja als 100% scorende aanvaller stuurde de Homies VSTS het bos in. 1-2!

De 4e set mocht Bob de spelverdelers positie innemen i.p.v. Rick. Helaas zakte het niveau van de Homies behoorlijk in en stapelde de persoonlijke fouten elkaar op. De Homies klampten aan en maakten het VSTS op het laatst nog even lastig met een inhaalrace maar die werd net te laat ingezet. 2-2..

Dan maar die 5e set winnen. Coach Fredtsj schakelde weer terug naar de basis met 2-4 en met succes. De Homies waren weer ontketend en al snel stond er een comfortabele 2-10 voorsprong op het scorebord. VSTS was onmachtig en de Homies haalden deze 5e set eenvoudig binnen. 2-3!

Een mooie eerste overwinning en met verrassend goed spel. Dit beloofd wat als de Homies weer compleet zijn met Jelle, Ed en Arco..

Trekken de Homies dit goede spel zaterdag 30 september om 17.30 door tegen angstgegners Kalinko heren 2?

We gaan het zien… Jij ook?

Fredtsj homies