Home => Wedstrijdverslagen => Een wedstrijd van ervaring tegen nog meer ervaring

Een wedstrijd van ervaring tegen nog meer ervaring

Zovoc Heren 1 tegen Gemini-Kangaroes Heren 2

Een wedstrijd van ervaring tegen nog meer ervaring.

Voor zaterdag 15 December stond de uit wedstrijd tegen Gemini-Kangaroes op het programma. Het was vooraf al duidelijk dat dit een hele moeilijke wedstrijd ging worden. Dit omdat Gemini-Kangaroes pas 8 sets gewonnen had dit seizoen en op een 12e positie in de poule staan. Tegen zulke teams spelen is er meer te verliezen dan te winnen. Omdat wij dit seizoen erg voortvarend begonnen zijn was dit een wedstrijd om concentratie en wedstrijdinstelling te testen.

Tijdens de trainingen is hier al voldoende op vooruit geblikt waarbij vooral gezegd werd dat wij geen medelijden mochten hebben, want op elk niveau heb je teams die bovenin en onderin meedraaien. Dus zo gezegd zo gedaan verzamelden wij op zaterdag om 40 voor 12, wat uiteraard belachelijk vroeg is op de zaterdag. Iedereen was netjes op tijd in de hal aanwezig en in de voorbespreking werd weer gesproken over het feit dat wij niet poeslief mochten zijn maar dat wij “bijen moesten kauwen” (aldus onze trainer/coach).

De eerste set begon keurig netjes om 13.00 uur (nogmaals: belachelijk vroeg) met in de basis Pieter, Freek, Ricky (die tijdens het inslaan enorm in stond te heien), Tim, Roy, Pascal en wederom als libero Tony. Helaas voor Diego moest hij op de bank beginnen, maar we stonden al met zijn 6en in het veld. Aan het begin van deze wedstrijd waarbij wij heel veel moeite hadden met de achterwand (stond 30cm van de achterlijn) was het niet aan ons af te zien dat wij al zo veel wedstrijden hadden gewonnen. We kabbelden rustig mee met de tegenstander. Ongeveer halverwege de set werd er tijdens de time-out nog gezegd dat wij ons niet in slaap moesten laten sussen maar dat wij met volle beleving de wedstrijd binnen moesten gaan slepen. Nadat dit gezegd was kwamen wij in plaats van voor juist achter te staan en was zelfs de tegenstander eerder bij de 20 punten dan wij dat waren. Om het tij wat te keren en om de tegenstander te laten nadenken werd Ricky nog even snel gewisseld voor Diego. Uiteindelijk toch de set winnend af kunnen sluiten, al was het nog goed spannend, met 25-23.

Set 2 begonnen wij hetzelfde als de eerste set. Hadden tactisch wat dingen besproken en de nadruk lag vooral op servicedruk. Ook deze set bleek weer een ware beproeving van de concentratie te zijn. Tijdens de twee time-outs werd weer gesproken over de beleving en over elk punt vieren. Net voorbij de helft van de set hadden wij dit allemaal door en ging het wat beter lopen. Ondanks aardig wat slordigheden werden wij wederom de winnaar van de set (25-21)

Nu was duidelijk wat wij moesten doen. Vol gaan voor elk punt om er voor te zorgen dat wij ook de komende twee sets zouden gaan winnen. Met dezelfde zes begonnen wij de 3e set. Met beter spel en meer beleving werd duidelijk dat wij het betere team waren. De servicedruk was hoger dan voorgaande sets. De passes kwamen veel beter aan het net, waardoor Pieter het spel makkelijker kon verdelen. Ondanks dit alles bleef Gemini-Kangaroes aardig lang dichtbij. Hierdoor besloot Martin om Diego binnen de lijnen te zetten voor Ricky. Aan het einde van de set stond er 25-16 op het scorebord.

De laatste set werd begonnen hoe de 4e set geëindigd werd. Deze set ging met goed spel, met hele hele lange rally’s, en flink wat fouten over en weer wederom naar Zovoc heren 1. Al met al een flinke lastige pot maar wel met een uitstekend resultaat van heren 1. Nu lekker aan de winterstop, pas op 11 januari speelt heren 1 weer, uit tegen Taurus heren 4.