Home => Wedstrijdverslagen => De Finale!

De Finale!

Zaterdag 23 april was het eindelijk zover! De allerlaatste wedstrijd in de 1e klasse E zou de beslissing gaan brengen in de strijd om het kampioenschap. Zovoc heren 1 had tot nu toe een wedstrijd verloren, maar dat was wel tegen de tegenstander van vandaag Leython heren 2. Die wedstrijd in Leiderdorp ging ook nog kansloos verloren, dus we waren gewaarschuwd voor de kracht van dit team. Op de ranglijst was het verschil tussen Zovoc en Leython drie punten waardoor er maar een set gewonnen hoefde te worden om het kampioenschap binnen te halen. De opdracht was dus duidelijk, zo snel mogelijk die ene set winnen.

Voor de wedstrijd was de Noordwesterhal al goed gevuld, aan de supporters zou het dus niet gaan liggen. Met twee gemotiveerde teams moest dat wel een leuke wedstrijd worden. Van coach Guus mochten Pieter, Tim, Diego, Freek, Pascal, Hans en libero Dux beginnen aan de eerste set. En na een gelijk opgaand begin was het duidelijk dat Leython niet gekomen was om het kampioenschap zomaar weg te geven. Een sterk serverende Freek zorgde er uiteindelijk voor dat wij met een paar punten voorsprong bij het eerste setpunt en kampioenschapspunt kwamen. Met een vlot lopende aanval door het midden werd het 25e punt binnen geslagen en was de ontlading daar! Het kampioenschap was binnen.

Helaas duurt ook een kampioenschapswedstrijd minimaal vier sets, dus na de felicitaties van de tegenstander moesten we ons weer opladen voor de tweede set. Die ging moeizamer dan de eerste set, tot het einde bleef het gelijk opgaan en ondanks een dubbele wissel van Rik en Rick voor Pieter en Tim lukte het toch niet om ook deze set winnend af te sluiten. Leython won deze set nipt met 30-28.

De derde set mocht Roy zijn opwachting maken in plaats van Hans, maar ondanks een paar sterke services van hem was het Leython die deze set de bovenliggende partij was. Zij verdedigden net iets beter en waren aan het net ook alerter waardoor het verschil deze set steeds groter werd. Ook de wissel van Rick voor Tim mocht helaas niet meer baten. Leython won ook deze set uiteindelijk, het werd 25-17.

Voor de vierde set stonden alle neuzen gelukkig weer dezelfde kant op. Kampioen worden met een nederlaag wilde niemand, dus een gemotiveerd Zovoc ging op jacht naar de setwinst. En ondanks dat Leython weer sterk tegenstand bood, werd er onder leiding van spelverdelers Pieter en Rik goed en afwisselend gespeeld. Pascal pakte ook nog een paar lekkere blocks mee, en zodoende was de vierde set weer voor ons, 25-20.

Over de vijfde set kunnen we kort zijn. Leython kwam er niet meer aan te pas en met 15-6 ging deze set ook naar Zovoc.

Na de wedstrijd werd door de voorzitter de beker en medailles uitgereikt en werden ook trainers Guus en John bedankt voor hun trainingen dit seizoen. Daarna kon het feest worden voorgezet in de kantine, waar Dux liet zien dat hij na deze zware wedstrijd nog genoeg over had om met zijn band een top optreden te verzorgen!

Voor mij was deze wedstrijd helaas mijn laatste wedstrijd in het Zovocshirt. Na twee leuke seizoenen ga ik deze mooie club vanwege onze verhuizing al weer verlaten. Ik wens iedereen bij Zovoc het beste en ik hoop jullie nog eens tegen te komen in een sporthal of daarbuiten.

Hans