Home => Wedstrijdverslagen => Dames 6 toont ultieme veerkracht in zinderende wedstrijd (3-2)

Dames 6 toont ultieme veerkracht in zinderende wedstrijd (3-2)

Zaterdag 17-11 speelde Zovoc Dames 6 tegen Sovicos dames 6. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, met maar 1 punt verschil in de stand tot nu toe. Met een compleet team van 11 meiden hadden we in elk geval genoeg opties om er wat van te maken.

De eerste set begon moeizaam. Al gauw stonden we zo’n 5 punten achter en we hadden moeite om de eigenlijk “knullige” ballen van Sovicos goed op te vangen. De eerste set konden we niet meer goedmaken. In de tweede set ging dat al wat beter, maar het was nog niet genoeg om de set te winnen. De frustratie groeide, want we zagen dat ze écht niet zoveel beter waren dan wij. Sterker nog, we zagen nog steeds een kans om ze te verslaan.

In de derde set wisten we de wedstrijd om te zetten. We waren wakker en hadden een manier gevonden om met Sovicos om te gaan. Het leek alsof Sovicos een beetje moe begon te worden. We wonnen deze set overtuigend met 25-17. Toen de vierde set, nu kwam het erop aan. Het was een nek-aan-nek race met lange rally’s. Na een spannende set, wisten we deze te pakken met 26-24! Wat een blijdschap, een vijfde set!  Nu was het zaak om wakker te blijven en het af te maken. Sovicos had geen wissels dus dit was onze kans om daar gebruik van te maken.

We profiteerden inderdaad van de vermoeidheid en het verlies van focus van Sovicos. Ook de vijfde set wonnen we met 15-7! Ik denk dat we nog nooit zo blij zijn geweest met een winst. Ook coach Marcel was uiteindelijk weer erg blij met ons en heeft getrakteerd op welverdiende bitterballen!