Home - Wedstrijdverslagen - Dames 4 verliest nipt bij debuut in tweede klasse

Dames 4 verliest nipt bij debuut in tweede klasse

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Na jaren in de top van de derde klasse te hebben gespeeld, was het Dames 4 in het voorjaar gelukt om te promoveren naar de tweede klasse. Daardoor wisten de dames niet wat zij dit jaar precies konden verwachten van het niveau van de tegenstanders.
Gelukkig kon Dames 4 een week voor het echte debuut haar eigen kracht testen tijdens een oefenwedstrijd bij Kalinko in Den Haag. In het begin was het wennen aan elkaar. Er hadden immers enkele verschuivingen in spelers plaats gevonden, maar al snel raakte de dames op elkaar ingespeeld en werden de laatste twee sets overtuigend gewonnen. Nu was het taak dit door te zetten in de “echte” competitie.
Hoewel aanvoerder Monique niet aanwezig was bij de eerste wedstrijd, werd de eerste set overtuigend gepakt met 25-15. Helaas lukte het niet om dit niveau door te zetten in de tweede set. Inter Rijswijk kwam dichterbij en Zovoc had moeite om de set naar zich toe te trekken. Mede door foute services en andere foutjes werden setpunten niet benut; iets wat Inter Rijswijk uiteindelijk wel deed (26-28). Ook de derde set was spannend, maar deze keer trok Zovoc aan het langste eind (28-26). In de vierde set kwam Zovoc in de problemen. Het lukte niet om de service op te vangen en Inter Rijswijk liep ver uit en zou de set overtuigend pakken (12-25). Dit betekende een vijfde set. Inter Rijswijk wilde eindigen op het veld waar het team alle sets had gewonnen. Aanvankelijk startte Zovoc voortvarend maar de afstand was niet voldoende om de tegenstander te verslaan. Zij kwamen snel dichterbij en na de veldwissel trok Inter Rijswijk nogmaals de winst op “hun” helft naar zich toe (12-15).
Helaas had Zovoc Dames 4 bij het debuut niet gewonnen, maar de uitslag biedt wel mogelijkheden. Bovendien zal onze ervaren aanvoerder ons de volgende keer door de moeilijke momenten kunnen leiden. Er zal hard gewerkt worden om de eigen fouten te minimaliseren gedurende de komende trainingen zodat dit team bij de volgende confrontatie verslagen kan worden.