Dames 4 behaalt eerste overwinning in de tweede klasse

Zovoc dames 4 is vorig seizoen kampioen geworden en is daarmee gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse. Met nieuwe aanwinst uit de jeugd en uit het voormalige dames 3, begon het team vol zelfvertrouwen aan dit seizoen. De eerste twee wedstrijden werden net aan verloren met 3-2 en ook in de derde wedstrijd was de tegenstander te sterk. Maar 28 oktober trok Zovoc D4 aan het langste eind!

De dames moesten thuis optreden tegen Velo D3. Er werd onzeker begonnen aan de eerste set en door een servicereeks van de tegenstander stond Zovoc al snel 4-13 achter! Het leek een onmogelijke set, maar door te blijven vechten voor elk punt en met goede aanwijzingen van invalcoach Jan, wisten de dames de set toch nét aan te winnen met 25-23.

De tweede set was qua spel minder spannend. De tegenstander maakte onnodige fouten en door de afwisselende aanval behield Zovoc de gehele set een voorsprong. Deze set werd gewonnen met 25-21.

De derde set begon wederom goed voor Zovoc. Al snel stonden de dames zes punten voor. Toch kwam Velo halverwege de set ineens terug en maakte hun middenaanvalsters veel punten. Gelukkig werd er op tijd ingegrepen en kon Zovoc voor blijven. Ook deze set leverde een verdiende winst op van 25-23. De dames gingen al uit hun dak, want 3 gewonnen sets betekende dat de wedstrijd niet meer verloren kon worden!

De concentratie zakte met het winnen van de derde set dan ook flink weg. In de vierde set begon Zovoc onstabiel en werden er veel onnodige fouten gemaakt. Velo maakte hier gebruik van en stond al snel vijf punten voor. Deze afstand werd helaas gedurende de set steeds groter, waardoor het niet meer te dichten was. Zovoc heeft zich qua spel weten te herstellen, maar kon de dames van Velo niet meer bijhouden. Deze set is geëindigd in 16-25 voor Velo.

Ondanks een enigszins tegenvallende laatste set heeft Zovoc D4 een prachtwedstrijd gespeeld. Dankzij de overwinning zijn de dames van plaats 11 naar plaats 7 gestegen in de stand. Komende zaterdag speelt het team uit tegen de nog ongeslagen nummer 1 uit de poule. Ze gaan er alles aan doen om hier verandering in te brengen!