Home - Over ons

Over ons

Ons verhaal

De ZOetermeerse VOlleybal Club werd op 25 maart 1954 opgericht door een vijftal actieve sporters. Zovoc telt anno 2020 circa 400 leden verdeelt over 10 seniorenteams (4 heren en 8 dames teams) en 18 jeugdteams. Er zijn maar liefst 19 CMV-teams (6-11 jaar), een bruisende volleybal speeltuin (4-6 jaar) en er is één recreantenteam (die we graag willen uitbreiden!).

Wij beschikken over een ruime en moderne sporthal en eigen kantine (sporthal De Limiet)  We organiseren met regelmaat gezellige evenementen voor jong en oud(er) om de verbinding tussen onze leden onderling te versterken en Zovoc meer te laten zijn dan een plek om te sporten. Presteren met plezier!

Volwassenen

Ons 1e dames team is in het seizoen 2019/2020 ongeslagen kampioen geworden in de promotieklasse en speelt volgend seizoen in de 3e divisie. Ons 1e herenteam komt aankomend seizoen uit in de promotieklasse. Alle andere senioren dames en heren teams spelen van 1e klasse tot en met 4e klasse (regio West).

Jeugd

Onze eerste jeugdteams spelen vrijwel allemaal op het hoogste landelijke niveau (hoofd- en topklasse) en doen standaard mee aan het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap. Dit is een graadmeter voor de kwaliteit van de volleybalopleiding die wordt aangeboden.

In het seizoen 2018/2019 is Zovoc, na diverse malen met verschillende teams de finale ronde te hebben bereikt, voor het eerst in de historie Nederlands Kampioen geworden met een jongens CMV team. In het gebroken seizoen 2019/2020 hadden wij 6 teams in de halve finale ronde en 1 team in de finale ronde NOJK (jongens C). Ons jongens C team won in december 2019 ook het prestigieuze Internationale ERREA-SV Dynamo toernooi in Apeldoorn en daar werd één van de spelers van Zovoc verkozen tot Most Valuable Player van het toernooi in de categorie jongens C.

Deze prestaties komen niet uit de lucht vallen. 8 jaar geleden hebben wij de focus gelegd op het werven van jeugd en het bieden van uitstekende ontwikkelmogelijkheden door toptrainers.

Bijzonder om te vermelden is dat bij onze jeugd ongeveer net zoveel jongens als meisjes lid zijn.

Meer informatie over de teams en de verschillende niveaus is te vinden op de teampagina’s op www.zovoc.nl.

Naast onze website en Facebook zijn wij ook te vinden op Instagram. Je vindt ons als Zovoc Zoetermeer.

Top