Home - Nieuws - Zovoc wint voor het eerst in de historie NK Jeugd jongens onder 12 jaar!

Zovoc wint voor het eerst in de historie NK Jeugd jongens onder 12 jaar!

Afgelopen zaterdag vond in het West-Friese Wognum de finale ronde plaats van het, jaarlijks door de NeVoBo georganiseerde, Nederlands Open Jeugd Kampioenschap volleybal onder 12 jaar. Voor dit prestigieuze toernooi stellen  volleybalverenigingen uit heel het land zo sterk mogelijke teams in hun eigen leeftijdscategorie samen. Middels een voorronde, halve finale ronde en uiteindelijk finale ronde wordt bepaald wie in welke leeftijdscategorie de beste vereniging van Nederland is.

Het team van Zovoc had zich gekwalificeerd voor de finale ronde door in de voorronde in januari en in de halve finale ronde in februari al hun tegenstanders met maar liefst 2 sets tegen 0 te verslaan. Hierdoor behoorden zij al tot de beste 8 teams van Nederland! Maar Zovoc wilde meer getuige hun eigen gekozen yell “Women Shizui Hao De” wat “Wij zijn de beste” betekent in het Chinees.

In Wognum mocht Zovoc in de poule hun krachten meten met volleybal grootmachten SV Dynamo (Apeldoorn), Orion (Doetinchem) en Sudosa-Desto (Assen). Zovoc won al deze wedstrijden met overtuiging met 2 sets tegen 0 en plaatste zich hierdoor als nummer 1 voor de halve finale wedstrijd. In deze halve finale wedstrijd moest Zovoc aantreden tegen de nummer 2 uit de andere poule, streekgenoot Kalinko uit Scheveningen. Ook tegen Kalinko bleek Zovoc de sterkste in 2 sets tegen 0.

De finale mocht gespeeld worden tegen Volley Tilburg. In deze wedstrijd was de vermoeidheid en spanning goed te merken bij de Zovoc jongens maar desondanks maakten ze er een mooie en hoogstaande finale van. De eerste set werd met 25-20 gewonnen door Zovoc. De tweede set was erg spannend en Zovoc wist een grote achterstand goed te maken en met 25-23 ook deze set te winnen.

Zovoc wist door deze uitslag al hun (in totaal 11) wedstrijden ongeslagen én zonder set verlies af te sluiten. Hierdoor mag Zovoc zich zeer terecht voor in ieder geval 1 jaar Nederlands Kampioen onder 12 jaar noemen.

Op de foto staat het Zovoc team bestaand uit (vlnrr): Boris Thumann, Tom Sonneville, Sander Hermus, Bridget Berendse  en Robbe Verhaegh en wordt getraind en gecoacht door Tom zijn vader Fred Sonneville

Top