Home - Nieuws - Zovoc jongens worden kampioen en promoveren naar hoogste jeugdniveau van Nederland

Zovoc jongens worden kampioen en promoveren naar hoogste jeugdniveau van Nederland

Zovoc Jongens C1, spelend in de hoofdklasse A, zijn kampioen geworden en promoveren daardoor naar de Topklasse, het hoogste jeugdniveau van Nederland.

Met dit resultaat hebben de jongens een bijzondere prestatie geleverd. Het is voor Zovoc lang geleden dat een jongensteam in de leeftijdscategorie 12 tot 14 jaar zo talentvol en succesvol was. Het team bestaat uit Daan Postma, Tom Sonneville, Daryl Leckie, Maxim Veereschild, Mex de Roos, Justin van der Reijden, Tygo Bor en Justin-Jay Grootenboer. Zij worden getraind en gecoacht door Fred Sonneville.

Wat het extra bijzonder maakt is dat het jongensteam ook daadwerkelijk alleen uit jongens bestaat. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend maar het is een trend in Nederland dat steeds minder kinderen gaan sporten. Dit noopt veel (volleybal) verenigingen om gemengde teams samen te stellen. Zovoc is hier een uitzondering op de regel want de volleybalsport in Zoetermeer kan – door gericht beleid – op veel interesse rekenen en slaagt er dan ook goed in om voldoende jongens en meisjes te interesseren om te komen volleyballen. Daardoor heeft Zovoc als één van de weinige verenigingen in de regio West (regio’s Haaglanden, Utrecht en Noord-Holland) veel jeugdteams en kan het op niveau en geslacht teams samenstellen.

Om het kampioenschap te behalen is fel strijd geleverd tegen teams uit Veenendaal, Huizen, Voorburg, Voorschoten, Zaanstad en IJsselstein. Zovoc uit Zoetermeer wist uiteindelijk minimaal één keer van al deze teams te winnen en kroonde zich daarmee terecht tot kampioen.

De jongens mogen nu hun krachten gaan meten in de topklasse. Het hoogste jeugdniveau in Nederland. Indien zij erin slagen ook nu weer kampioen te worden mogen zij samen met de andere 3 regionale kampioenen gaan uitmaken wie zich de beste van Nederland mag noemen.

 

Top