Home - Nieuws - Zovoc jongens C door naar finaleronde NOJK, overige teams strijdend ten onder

Zovoc jongens C door naar finaleronde NOJK, overige teams strijdend ten onder

Zaterdag was het dan zover. De halve finaleronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap!

Met maar liefst 5 teams trad Zovoc aan. De teams hadden zich goed voorbereid en vandaag moest het er op aan komen.

Jongens C mocht in Amersfoort in een poule met AVV Keistad, PDK Huizen en Volley Tilburg uitvechten wie er naar de finaleronde zou gaan. De eerste wedstrijd was gelijk tegen het sterke Volley Tilburg. Helaas werd de start van onze jongens wat ontsiert doordat de wedstrijdleiding meende dat Thymo niet speelgerechtigd zou zijn. Daardoor mocht hij niet opgesteld worden. Dit leidde tot verlies in de 1e set maar winst in de 2e set. Vervolgens mocht Zovoc tegen PDK Huizen. Hier werd met moeite maar toch overtuigend met 2-0 van gewonnen. De laatste wedstrijd tegen AVV Keistad zou gaan bepalen wie nr. 1 werd en direct door zou mogen naar de finaleronde. Dit werd een hoogstaande wedstrijd waarin Keistad op de beslissende momenten net even doortastender bleek. 0-2.

Zovoc mocht als nr 3 van de poule kruisen met de nr. 2 van de andere poule. Dit bleek Kalinko te zijn. Deze kans lieten de jongens zich niet ontgaan en met overmacht werd Kalinko aan de kant gezet (9-25 / 12-25). Dit betekende een plek in de finaleronde van het NOJK!

Op 11 april gaan de jongens samen met de 7 andere beste teams van Nederland in Valkenswaard strijden om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen.

Jongens C bestaat uit: Tygo, Tom, Thymo, Sander, Robbe, Gijs, Jake en Boris. Trainers/coaches zijn Uberto Bel en Fred Sonneville.

Meisjes B voor de tweede keer op rij mocht het dit jaar, op inventieve wijze samengestelde MB team een gooi doen naar een finaleplaats. Met een je-weet-maar-nooit-hoe-het-loopt aanpak werd de dag flitsend begonnen met een dikke winst in de eerste set. Helaas wist de tegenstander in de tweede set dit even zo hard om te draaien en genadeloos gebruik te maken van het feit dat deze meiden weinig uren met elkaar op het (trainings)veld hebben doorgebracht. Zo verliep eigenlijk ook de rest van de dag, tijdens de twee wedstrijden tegen goed ingespeelde, kwalitatief hoge teams werd goed mee gespeeld en bij vlagen meer dan uitstekend tegenstand geboden. De wedstrijd tegen de op papier mindere tegenstander werd goed en verdient gewonnen.
Uiteindelijk is iedereen, spelers, coach en club, weer een ervaring rijker, heb ik kunnen genieten van mooi volleybalspel, nieuwe contacten opgedaan, ideeën uitgewisseld met conculega’s en heb ik kunnen zien wat er in de toekomst (van Zovoc) allemaal mogelijk is!


Het team werd gevormd door: Kes, Noa, Sarah, Sidney, Stéphanie, Isa, Suzanne, Marit en Bibian.

Meisjes C in Amersfoort mochten de meiden na een geslaagd toernooi in “De Zebra” nogmaals laten zien wat ze in huis hadden. Na een goede voorbereiding die bestond uit teamtraining en samenwerkingsspelletjes waren de meiden binnen een korte tijd een gezellig meiden team geworden waar iedereen voor elkaar door het vuur ging. Er zat veel pit in de meiden, en ze hadden heel veel zin om dit prachtige avontuur te bewandelen. De eerste wedstrijd begon om 09:45 tegen Spaarnestad. Dit waren meiden die ogenschijnlijk al een tijd bij elkaar speelden, en het team an sich weinig fouten maakte. De meiden hebben de druk zo veel mogelijk opgevoerd met goede services en mooie aanvallen, maar dit was helaas toch een maatje te groot. 

Om 12:00 stond ons Orion te wachten, dit was een leuke tegenstander, met veel lange meiden. Hierdoor waren de meiden extra gemotiveerd om er alles uit te halen wat er in zat. De pijnpuntjes van de vorige wedstrijd waren besproken, en het team ging er met een frisse blik in. Zo hebben een aantal meiden zelfs een ace gemaakt met de sprongservice. Echter bleek al snel dat dit een tegenstander was waar we het wel erg lastig tegen zouden krijgen. Maar ze hebben tot het laatste punt alles gegeven. De coach was zelfs zo enthousiast in de time outs dat hij een gele kaart kreeg voor tijd rekken.

Om 14:00 wachtte ons een laatste wedstrijd. Dit was een wedstrijd die ons helaas geen finale meer op kon brengen. Maar toch waren de meiden gedreven om te winnen. De tegenstanders hadden ongeveer evenveel punten, en de tegenstand leek wat af te nemen. Echter schijn bedriegt in dit verhaal. Want er bleek een meisje tussen te zitten met een snoeiharde service waar we nog niet op berekend waren. Na aanpassingen binnen het team en na passlijnen en passafspraken behandeld te hebben moesten we helaas toch ook deze wedstrijd buigen voor de druk. Zelfs de motivatiebanaantjes hebben ons niet gegeven wat de meiden verdienden. 

Team: Amber, Denisha, Cheryl, Caithlyn, Larissa, Isabelle, Loïs, Emma en als coach Wessel Broekhuis.

Ik wil de ouders bedanken die de afgelopen toernooien de logistiek en inzet verzorgd hebben, en Zovoc prijzen voor deze mooie kans voor de jeugd. Het was een geslaagde ervaring! 

 

Meisjes CMV kon wederom aantreden in Houten, waar ook de voorronde werd gespeeld.

Het team bestaande uit Indy, Grace, Sanne, Lara en Jasmijn zaten in een poule met Sliedrecht Sport, Orion en Vollan.

De eerste wedstrijd tegen Sliedrecht werd er gespannen begonnen. De meiden moesten duidelijk wennen aan het niveau. De eerste set ging ook in rap tempo naar Sliedrecht, al gaf het laatste gedeelte al meer vertrouwen voor Zovoc (25-14). Deze tweede set werd vol enthousiasme gespeeld. Het ging lang gelijk op, maar door goed serveren en mooi verdedigend werk werd deze set gewonnen (20-25). Eindstand 1-1.

De tweede wedstrijd tegen Orion werd een hele zware. Dit team is duidelijk kanshebber voor de titel, dat werd ook goed duidelijk tijdens onze wedstrijd. Het er werd met ruimte cijfer verloren (25-9 en 25-12). Al werd er de tweede set goed partij gegeven en kon Zovoc met opgeheven hoofd het veld verlaten. Eindstand (2-0).

De laatste wedstrijd speelden we tegen Vollan. De verloren wedstrijd tegen Orion had duidelijk nog zijn weerslag en het team had het erg moeilijk om weer op te krabbelen. Coachkoppel Judith en Giedo moesten alles uit de kast halen om het team weer op het juiste spoor te krijgen. 

Een flinke achterstand werd weggewerkt, maar de eerste set werd net aan verloren (25-27). 

Gelukkig gaf het vertoonde spel aan het einde van de eerste set genoeg vertrouwen om de tweede set duidelijk te maken dat Zovoc wel een stukje beter is dan Vollan. Met degelijk spel  en een aantal hele mooie smashes werd de set gewonnen (25-17). Eindstand 1-1

Onze meiden hebben hebben het erg goed gedaan. Maar één wedstrijd verliezen in de tweede ronde is natuurlijk een hele prestatie. Deze ervaring nemen we allemaal mee naar alle gave wedstrijden die er nog gaan komen!

Jongens B trad in Sliedrecht met een krap team aan tegen louter sterke teams; Sliedrecht, VCV, Dros-Alterno en Next Volley Dordrecht. De jongens vochten voor wat ze waard waren en lieten bij vlagen een hoog niveau zien maar de andere teams hadden net te veel capaciteit en kwaliteit om winst door Zovoc mogelijk te maken. Desondanks weer een vermakelijke dag en voldoende inspiratie voor de jongens om nog meer uit hun eigen capaciteiten te gaan halen.

Zovoc JB bestond uit: Daan, Daryl, Dion, Mex, Justin, Kiet en Jeroen en werd voor de gelegenheid gecoacht door Sjoerd uit heren 2.

Top