Home - Nieuws - Zoetermeerse broer en zus Sonneville worden 6e en 7e op NK Beachvolleybal jeugd

Zoetermeerse broer en zus Sonneville worden 6e en 7e op NK Beachvolleybal jeugd

Afgelopen weekend vond in Scheveningen het Open Nederlands Kampioenschap beachvolleybal voor de jeugd plaats. Noa Sonneville (12) is bij de meisjes 7e geworden van de 29 teams en haar broertje Tom Sonneville (9) bij de jongens 6e van de 18 teams. Beiden speelden met hun maatjes mee in de categorie onder de 15 jaar. Beiden waren de jongste spelers in die categorie.

Beide teams wisten zich, door zo goed als alles te winnen op zaterdag, te plaatsen voor de beste teams die op zondag nog om de titel Nederlands Kampioen mochten strijden. Noa Sonneville en haar partner Maren de Jong speelden vele spannende partijen waar ze vaak net aan het kortste eind trokken. De laatste wedstrijd om plek 7 of 8 wonnen ze echter wel en daarmee eindigden ze als 7e van Nederland. Tom Sonneville (met zijn 9 jaar de jongste deelnemer aan het NK!) en zijn partner Justin-Jay Grootenboer verloren in de poule fase van de uiteindelijke nrs 1 en 2 van het NK en mochten gaan strijden om plek 5 en 6. Deze werd in een spannende strijd helaas verloren en daardoor eindigden zij als 6e van Nederland.

Naast zus en broer Sonneville, die beiden bij de Zoetermeerse volleybalclub Zovoc spelen, deden nog meer Zovoc-ers mee aan het NK. Denise en Jinthe van den Berg en Megan Bontrop (zus van ere-divisie speler Dustin Bontrop) deden ook mee aan het NK maar haalden helaas de finale ronde net niet.

Top