Home - Nieuws - Spelers en speelsters geselecteerd voor deelname aan Nederlands Open Jeugd Kampioenschap namens Zovoc

Spelers en speelsters geselecteerd voor deelname aan Nederlands Open Jeugd Kampioenschap namens Zovoc

Afgelopen week zijn de jeugd spelers en speelsters op de hoogte gesteld die geselecteerd zijn voor een Zovoc team dat deel gaat nemen aan de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) van de NeVoBo. Het NOJK wordt op zaterdag 20 februari 2021 en, bij voldoende winstwedstrijden, op zaterdag 3 april 2021 gespeeld.

Wat is het NOJK

Het NOJK is het grootste en meest prestigieuze jeugdtoernooi van Nederland. Jaarlijks beginnen 450 tot 500 teams aan de strijd om de nationale titel in één van de vier leeftijdscategorieën: A, B, C en CMV6.

Clubs nemen deel met gelegenheidsteams op leeftijd die zo sterk mogelijk worden samengesteld; er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities en/of de landelijke divisies. Per leeftijdscategorie kan een club één team inschrijven (A-, B-, C- en CMV, jongens en meisjes). Deelname is strikt leeftijdsgebonden.

In normale omstandigheden begint de NOJK in januari met de voorronden, in februari volgen dan de halve finales, waarna bij de finales in april de prijzen worden verdeeld.

Als gevolg van de Covid 19 crisis gaan de voorrondes dit seizoen niet door. Vooralsnog worden de halve finales wel gespeeld. Namelijk op zaterdag 20 februari, met een deelnemersveld dat een stuk groter zal zijn dan andere jaren en verspreid over meerdere zalen in heel Nederland.

NOJK en Covid 19

Het is nog zeer onzeker of het toernooi door kan gaan. Dat hangt af van de ontwikkelingen in de Covid 19 crisis. Bij wel doorgaan neemt de NeVoBo de noodzakelijke maatregelen om het toernooi conform de dan geldende veiligheidseisen te organiseren.

Welke teams van Zovoc doen mee

We zijn erg blij en trots dat Zovoc mee mag doen met een meisjes A, meisjes B, meisjes C, meisjes CMV, jongens B, jongens C en jongens CMV team. Het is best bijzonder dat een club in bijna alle leeftijdscategorieën en voor zowel meisjes als jongens teams kan samenstellen die sterk genoeg zijn om hieraan deel te nemen.

Extra trainingen voor het NOJK – vanaf de week vanaf zaterdag 2 januari 2021

De teams die deelnemen krijgen speciale NOJK team trainingen.

Tabel Trainingsschema voor de NOJK teams

afbeelding.png

Prestatietoernooi

De NOJK is een prestatietoernooi. De teams proberen zo hoog mogelijk te eindigen in de rangschikking. Er wordt gespeeld en gecoacht om te winnen. Dit in tegenstelling tot de gewone competitie wedstrijden waar de nadruk meer ligt op ontwikkelen dan winnen. Dat kan betekenen dat spelers soms veel minder tot spelen komen dan in de normale competitie. Trainers/coaches zullen gesprekken voeren met spelers om zich daar goed op voor te bereiden.

Samenstelling teams

In onderstaande tabel staan de teamindelingen. Bij enkele namen staat “mee-trainer”. Dat betekent dat hij/zij is uitgenodigd om mee te trainen met het team. Vooralsnog zijn zij niet geselecteerd, maar tijdens de trainingen zal de trainer bekijken of opname in de selectie mogelijk is.

afbeelding.png

Vragen

Voor vragen over de samenstelling van de teams kunt u zich wenden tot Victor Anfiloff; technisch manager van Zovoc. Voor vragen over de organisatie van het toernooi kunt u zich wenden tot de Jeugdcommissie. Beiden zijn bereikbaar via jc@zovoc.nl.

Met vriendelijke groet

Technisch manager Zovoc – Victor Anfiloff
Jeugdcoördinatie Zovoc

Top