Home - Nieuws - Noa Sonneville (13) nu wel Nederlands Kampioen <15

Noa Sonneville (13) nu wel Nederlands Kampioen <15

Afgelopen weekend is Zovoc speelster Noa Sonneville in Scheveningen Nederlands Kampioen geworden in de categorie meisjes onder 15 op het Gesloten NK Beachvolleybal. Isa Roefs, eveneens van Zovoc en teamgenoot van Noa in meisjes B1, wist met haar partner Lune van Besooijen (RVV) knap beslag te leggen op de 2e plek. Noa’s broertje Tom Sonneville werd 3e op dit NK. Een zeer succesvol NK Beachvolleybal voor Zovoc dus.

Waar het een maand geleden op het Open NK net niet lukte om beslag te leggen op de eerste plek (Noa werd 3e op het Open NK) lukte dat nu wel. Noa was samen met haar vaste partner Maren de Jong (Kalinko) erop gebrand om op het Gesloten NK nu wel voor de hoogste trede te gaan. Met goed spel wisten zij makkelijk al hun poule wedstrijden te winnen. In de finale trof Noa haar teamgenoot in de zaal, Isa Roefs en haar maatje Lune van Besooijen. De teams kennen elkaar door en door want hebben al vele wedstrijden tegen elkaar gespeeld.

In een hoog staande finale had het duo Noa/Maren het betere van het spel want zij wisten Isa en Lune met veel servicedruk en weinig fouten hun wil op te leggen. Hiermee stelden zij de overwinning en het Nederlands Kampioenschap zeker.

Noa’s broertje Tom Sonneville (10) deed eveneens weer mee aan het NK. Bij de jongens onder 15 jaar. Ook hij wist ongeslagen de de halve finale te bereiken. Deze verloor hij helaas met vaste partner en teamgenoot bij Zovoc, Justin-Jay Grootenboer, van het duo Jari/Gijs waardoor zicht op het kampioenschap verloren ging en zij veroordeeld waren tot het spelen voor plek 3/4. Hier lieten de Zovoc-ers hun klasse weer zien en pakten overtuigend de overwinning en daarmee podiumplek 3.

De medailles werden omgehangen door niemand minder dan Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, ex-Wereld Kampioenen en Nederlands meest succesvolle beachvolleybalteam.

 

Top