Home - Nieuws - Jongens CMV team ongeslagen door naar finaleronde NOJK

Jongens CMV team ongeslagen door naar finaleronde NOJK

Zaterdag 23 februari mocht ons jongens CMV team bestaand uit Tom, Sander, Robbe, Bridget en Boris (Volley2B) in Houten deelnemen aan de halve finale ronde van het NOJK. Zij hadden zich hiervoor gekwalificeerd door in de voorronde van al hun tegenstander met 2 sets tegen 0 te winnen.

In Houten mocht ons team de strijd aangaan met Next Volley Dordrecht, WIK/Groot Ammers en Fusion Rotterdam.

De eerste wedstrijd tegen Dordrecht was gelijk van een hoog niveau. De jongens begonnen de 1e set wat nerveus maar gaandeweg lieten ze dit steeds meer varen en werd Dordrecht vooral aanvallend overklast. De 2e set begon echter dramatisch en al snel keek Zovoc tegen een grote achterstand aan. Op 24-20 voor Dordrecht leek de set dan ook gespeeld maar daar dachten de jongens (door wat inspirerende aanmoediging door de coach) anders over.. Met moeilijke services, nu wel succesvolle blokkeringen en harde aanvallen kroop Zovoc puntje voor puntje dichterbij. Dordrecht kreeg er de zenuwen van en zo kaapte Zovoc toch de winst voor hun neus weg. 24-26!

Zovoc was nu los en tegen WIK/Groot Ammers toonde zij hun ware klasse. Met een snelle 2-0 werd de klus geklaard.

De laatste wedstrijd tegen Fusion werd geacht de kraker te worden. En zo geschiedde (enigszins).. Er was slechts 1 set winst nodig want Fusion had al gelijk gespeeld. De eerste set waren de teams heel erg aan elkaar gewaagd en was het lang onzeker wie deze set zou winnen. Een donderpreek van de coach was wederom nodig en de jongens pakten hun taken weer feilloos op. Zovoc won de set en werd daardoor ongeslagen 1e van hun poule en dwong daarmee rechtstreekse plaatsing voor de finale ronde af! Alweer voor het 3e jaar op rij voor een Zovoc team!

De 2e set tegen Fusion werd een formaliteit. Zovoc was nu vrij van alle zenuwen en met gallery play werd de vloer aangeveegd met het Fusion team dat de moed had opgegeven. 2-0!

Op 30 maart mogen onze jongens nu in Wognum de krachten gaan meten met de 7 andere sterkste jongens CMV teams van Nederland!

Zorg dat je bij deze mogelijk unieke dag bent want Zovoc zou voor het eerst in de historie best eens een hele hoge eindklassering kunnen gaan halen…

Tot 30 maart in Wognum!

Top