Home - Nieuws - Interview met Rogier van Meggelen, onze nieuwe trainer/coach van heren 1 en hoofdtrainer heren/jongens

Interview met Rogier van Meggelen, onze nieuwe trainer/coach van heren 1 en hoofdtrainer heren/jongens

Hi Rogier, welkom bij onze mooie volleybalvereniging! Fijn om je erbij te hebben! Vertel ons eens wat over jezelf zodat Zovoc je kan leren kennen.
1.      Hoe oud ben je, waar woon je, getrouwd/samenwonend?
Momenteel ben ik 39 jaar oud, woon ik samen met Sanne en gaan we in augustus verhuizen naar Voorschoten.
2.      Hoe ben jij met het volleybal in aanraking gekomen?
Mijn familie is een volleybalfamilie, als kleine jongen ging ik met mijn broers mee naar mijn vader kijken. Uiteindelijk zat mijn tweelingbroer op volleybal. Ik ben in groep 6, toen ik 10 jaar was, mee gaan doen en heb sindsdien altijd gevolleybald of iets gedaan in het volleybal.
3.      Wat heb je allemaal gedaan in de volleybalwereld?
Mijn jeugd heb ik doorlopen bij Alcom/Capelle. Onder andere training gehad van Avital Selinger en vele andere toptrainers. Uiteindelijk heb ik het tot de 3e divisie geschopt als spelverdeler. Door mijn studie bewegingswetenschappen bij Smashing ‘72 in Diemen terecht gekomen. Als student regelmatig verhuisd in Amsterdam en hierdoor zowel bij VV Amsterdam als US Amsterdam gespeeld, wel inmiddels geswitcht naar de libero positie. Hier ook training gegeven op allerlei niveau’s van dames 3e klasse tot en met dames 2e divisie en heren 1e klasse tot en met heren topdivisie. In die periode ook RTC trainer van Alkmaar geworden. Hier heb ik mooie jaren gehad met diverse toernooien in het buitenland (Spanje, Duitsland, Portugal, Rusland) en zelf het Internationaal Volleybal Toernooi Alkmaar opgezet dat elk jaar in de kerstvakantie wordt georganiseerd.Aanvullend op de RTC heb ik de volleybalschool Stichting Amsterdam Jeugd Volleybal (SAJV) opgericht. Hier trainen elk seizoen zo’n 75 kinderen die graag beter willen worden.Na mijn periode bij het RTC en Amsterdam ben ik gaan werken in Den Haag. Hier was ik 5 jaar Jeugdsport coördinator Volleybal bij SWSDH en werkte ik bij Kalinko. Sinds januari 2020 ben ik assistent trainer/coach zitvolleybal bij de dames.Ook ben ik groot liefhebber van beachvolleybal. Veel toernooien op het circuit gespeeld met diverse partners.Tot slot organiseer ik volleybalreizen met Sportjeal. Het hoogtepunt is altijd een 10-daagse reis naar Portugal waar je met een groep onbekende pubers een team moet vormen en dan deelneemt aan een van de grootste jeugdtoernooien van Europa.
4.      Waarom heb je voor Zovoc gekozen?
Zovoc heeft me al een aantal jaren gevraagd als trainer/coach, echter was dit niet te combineren met mijn toenmalige werk. Met het stoppen bij Kalinko, verhuizing naar Voorschoten leken de puzzelstukjes nu wel te passen. Verder kan ik Elroy, Uberto en Victor goed en lijkt het me mooi om samen met hun iets te betekenen voor Zovoc.
5.      Wat typeert jou als trainer / coach?
Moeilijk te zeggen, ik geloof in de herhaalwens. Het zo leuk mogelijk maken zodat je wilt dat morgen weer de volgende training is. Men moet verliefd worden op de bal, het spelletje en je doel. Je zult mij niet snel dingen zien doen die we al kunnen maar wel juist dingen die we willen.
6.      Je gaat heren 1 trainen en coachen. Wat is je plan, wat zijn je doelstellingen?
Heren 1 is verjongd en straalt een hoop energie uit. We hebben onlangs samen een eerste bijeenkomst  gehad over wat we willen betekenen en uitstralen voor Zovoc (jeugd). Hieruit zijn 2 plannen gekomen die de heren nu aan het uitwerken zijn. Verder geloof ik in voorbeeld rollen en wil dus aantrekkelijk en verzorgd spelen. Verder is het voor mij ook nog een verrassing wat de heren in de zaal kunnen want ik heb ze alleen nog op het strand gezien. Hopelijk kunnen we snel weer naar binnen.
7.      Daarnaast ga je je ontfermen over de heren/jongenslijn. Wat wil je gaan doen?
Ik wil intensief contact met de trainers van de jongenslijn zodat we iedereen kunnen aanbieden wat zij (zowel de trainers als de jeugd) op dat moment nodig hebben. Ik hoop veel inspiratie te kunnen geven zodat de jeugd en trainers gretig worden voor meer. Dit ligt in de lijn van de eerder genoemde herhaalwens.
8.      Wat vind jij belangrijk om de Zovoc lezers mee te geven?
Wat ik mee wil geven aan Zovoc is dat altijd als je een ei bakt je een gebakken ei krijgt. En natuurlijk met z’n allen komen aanmoedigen bij Heren 1!
Top