Home - Nieuws - Interview met Pieter Docter, trainer/coach van Zovoc dames 1

Interview met Pieter Docter, trainer/coach van Zovoc dames 1

Hi Pieter, je bent nu al weer 2 jaar trainer/coach van dames 1. Afgelopen seizoen was zeer succesvol en zijn jullie gepromoveerd naar de 3e divisie. Gefeliciteerd nog daarmee!

Wat is de succesformule geweest afgelopen seizoen waardoor jullie kampioen zijn geworden en promoveren naar de 3e divisie?

We hebben continue als team goed gefunctioneerd, de stabiliteit die we hebben weten te creëren is de sleutel geweest. De jeugd die er vorig seizoen ingepast is heeft afgelopen seizoen een steeds constanter niveau gehaald en in combinatie met de meer ervaren speelsters heeft dit tot een optimaal resultaat geleid.

Wat kenmerkt jou als trainer/coach?

Op trainingen wil ik iedereen als individu beter maken om zo nog een betere bijdrage aan het team te kunnen leveren. We werken aan de punten die nog aandacht verdienen, maar ook de al sterke punten wil ik blijven ontwikkelen. Coachend probeer ik iedereen met haar kwaliteit zo optimaal mogelijk in te zetten en tactisch zowel het hele team als het individu tips te geven.

Helaas heeft jullie libero Noa Sonneville het team verlaten om bij VCN in de 2e divisie te gaan spelen. Hoe ga je dat komend seizoen oplossen?

Als eerste vind ik het natuurlijk jammer dat Noa ons verlaat, aan de andere kant vind ik ook dat we als Zovoc trots mogen zijn dat we weer een talent hebben kunnen begeleiden naar een hoger niveau. Ik hoop natuurlijk dat we in de toekomst deze talenten kunnen behouden omdat we zelf dan ook nog hoger spelen 😊

Vanuit het team gaat Mariska komend jaar als libero spelen. De libero positie is voor haar nieuw dus zijn we ook op zoek geweest naar een ervaren speelster die haar en het team hierbij kan helpen.

Je hebt twee nieuwe aanwinsten in het team, Chantal en Evi, vertel eens wat over ze.

Chantal komt na haar zwangerschap weer terug bij ons spelen, met haar ruime ervaring zowel in de promotieklasse als in de derde divisie kan zij ons op de libero positie de juiste impuls geven. Evi komt over van Timios D1 wat 2 niveaus lager heeft gespeeld dan ons. Evi is nu 16 jaar en was haar huidige niveau ontgroeid en is erg leergierig om samen met alle andere speelster Zovoc D1 naar een nog hoger niveau te krijgen.

Wat is jouw plan en doelstelling voor komend seizoen?

Komend seizoen wil ik elk individu weer een stapje vooruit helpen. De doelstelling is op zijn minst handhaven, maar eigenlijk denk ik dat we prima in het linker rijtje mee moeten kunnen draaien.

Wat is, denk je, de kracht van het nieuwe dames 1?

De kracht is dat we nog steeds een team zijn met veel jeugd speelsters die een erg harde groei doormaken en daaromheen zijn de ervaren speelsters ook nog steeds leergierig en willen we er met zijn allen steeds het beste uithalen.

Wat zijn je langere termijn ambities voor dames 1 en jezelf?

Op de lange termijn zou ik graag zien dat we de leercurve die we met elkaar hebben ingezet nog zo lang mogelijk kunnen rekken. Ik probeer mezelf als trainer en coach ook continue te ontwikkelen en wil die curve ook ten volle benutten.

Wat zou je onze jonge Zovoc speelsters die ambities hebben om in dames 1 te spelen willen meegeven?

Ik denk dat het belangrijkste is dat je jezelf continue blijft ontwikkelen en er altijd vol voor wil gaan. Jullie zullen dan merken dat je steeds vaardiger wordt in het volleyballen, maar ook in het bewegen in het volleybal. Ik zou zeggen, kom vaak kijken bij D1, moedig ons aan om er altijd het maximale uit te halen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vind het leuk om deel te zijn van het proces waar Zovoc als hele vereniging nu mee bezig is, ontwikkelen van de jeugd bij zowel de jongens als de meisjes. We zien daar als vereniging in de volle breedte binnen alle senioren teams nu ook het resultaat van.

Top