Home - Nieuws - Geen wedstrijden meer in 2021, wel trainingsmogelijkheden

Geen wedstrijden meer in 2021, wel trainingsmogelijkheden

Geen wedstrijden meer in 2021

De Nevobo heeft bekend gemaakt dat alle competities vanaf topdivisie en lager niet meer in 2021 worden gespeeld. Alleen de eredivisie teams mogen hun competitiewedstrijden en trainingen normaal afwerken.

Voor onze senioren- en recreanten teams betekent dit dat (beker) wedstrijden die gepland stonden om plaats te vinden in december 2021 naar een nog nader te bepalen moment in 2022 worden verplaatst door de Nevobo.

Voor onze ABC jeugdteams betekent dit dat wedstrijden die gepland stonden om plaats te vinden in december 2021 niet meer gespeeld worden. Op basis van de tot nu toe behaalde resultaten wordt middels de wedstrijd quotiënt bepaalt wie, deze eerste helft van de competitie, op welke plek in de stand eindigt en daarmee dus ook wie promoveert, handhaaft of degradeert. Klik hier voor de details daarvan.

Het CMV toernooi dat gepland stond voor 11 december 2021 gaat niet door. In plaats daarvan wordt ook op deze dag op de normale tijdstippen getraind.

Wel trainingsmogelijkheden

Na zorgvuldige afweging heeft het bestuur besloten om, binnen alle kaders die ons gegeven zijn door overheid, gemeente en Nevobo, onze leden zoveel als mogelijk in staat te stellen te trainen of (onderlinge) oefenwedstrijden te spelen. Dit is zeer waarschijnlijk op een andere dag en tijdstip dan je gewend bent. Of je hier gebruik van wil maken is een persoonlijke afweging.

Zoals wij tot nu toe altijd hebben gedaan volgen wij de opgelegde regels vanuit de overheid en Nevobo zo consistent mogelijk en met zo min mogelijk eigen interpretatie. We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om juist ook in deze tijd te blijven sporten en bewegen. Fysieke en mentale gezondheid is een belangrijke preventieve maatregel tegen Corona. De beoefening moet wel zo veilig mogelijk.

Wij vragen daarom nogmaals met klem aandacht voor het volgende als je besluit gebruik te maken van de mogelijkheid om te komen trainen:

  • Toegang tot de trainingen is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar)
  • Publiek is niet toegestaan, ook geen rij-ouders van Zovoc leden
  • Blijf bij (vage) klachten thuis en laat je testen of doe een zelf-test
  • Blijf bij twijfel of wanneer huisgenoten positief getest zijn thuis
  • Was je handen regelmatig
  • Blijf op 1,5 meter afstand van anderen tenzij dit voor beoefening van je sport niet anders kan

Inventarisatie deelname trainingen

Zoals al eerder gemeld mogen trainingen binnen de nu geldende regels alleen georganiseerd worden tussen 05.00 en 17.00. Doordat wedstrijden nu niet gespeeld worden zijn er ook mogelijkheden om op zaterdag of zondag te trainen (binnen de tijden waarin wij sporthallen tot onze beschikking hebben).

Je trainer zal bij jou inventariseren of jij gebruik wil maken van de mogelijkheid om te trainen. Voor de seniorenleden zal dit waarschijnlijk op zaterdag of zondag zijn. Bij de jeugd op maandag t/m vrijdag van 16.00 – 17.00 en eventueel zaterdag of zondag. De CMV blijft normaal doortrainen op de zaterdagochtend.

In de eerste week van de kerstvakantie wordt er niet getraind. Afhankelijk van de op dat moment geldende Corona maatregelen starten wij weer met het normale trainingsschema vanaf maandag 3 januari 2022.

Het streven is om uiterlijk vrijdag 3 december 18.00 het tijdelijke trainingsschema bekend te maken.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur deze dan naar pr@zovoc.nl en we reageren z.s.m.

Bron als basis voor dit bericht: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2021/11/29/topdivisie-en-lager-geen-wedstrijden-meer-in-2021

Top