Home - Nieuws - Ex-Zovoc speelster Noa Sonneville (15) debuteert morgen in de eredivisie

Ex-Zovoc speelster Noa Sonneville (15) debuteert morgen in de eredivisie

Noa Sonneville maakt morgen, zaterdag 16 januari om 20.00 (mits niet positief getest op Corona), haar debuut in de hoogste nationale klasse van volleybal in Nederland, de eredivisie. VCN Dames 1 speelt dan in Capelle a/d IJssel hun eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Eurosped dames 1 uit Vroomshoop.

Wil je kijken en VCN en Noa virtueel supporten? De wedstrijd van zaterdag 16 januari is live te zien en start stipt om 20.00 uur: https://www.volleybal.nl/competitie/wedstrijd/ED-AE/nationale-competitie?activetab=livestream

Noa heeft haar hele volleybalopleiding bij Zovoc doorlopen. Afgelopen seizoen speelde ze nog in Zovoc Dames 1 en Meisjes A1.

Als 7-jarige begon Noa bij de CMV en doorliep alle niveaus tot aan de senioren. Toen ze negen was werd ze geselecteerd om te trainen bij het Regionaal Talent Centrum Rotterdam. Vier jaar later kon Noa al bij Zovoc Dames 1 aansluiten als libero. Dit team werd vorig seizoen ongeslagen kampioen, en Dames 1 promoveerde daarmee van de promotieklasse naar de 3e divisie. Ook met de meisjesteams waarin ze de afgelopen jaren speelde werd ze keer op keer kampioen.

Noa haar ambities gaan echter verder en daarom stapte ze dit seizoen over naar VCN in Capelle a/d IJssel. Hier speelt ze als buitenaanvaller in de 2e divisie. Dit ging – tot de lockdown – boven verwachting goed waardoor zij door VCN werd uitgenodigd om ook mee te trainen met VCN Dames 2 (topdivisie) en Dames 1 (eredivisie). Noa maakte ook tijdens deze trainingen een dusdanige indruk dat VCN D1 trainer en coach Ivo Munter haar heeft gevraagd zich bij de selectie van VCN Dames 1 te voegen, bij afwezigheid van buitenaanvaller Maureen Weernekers.

Op zaterdag 16 januari speelt VCN Dames 1 dus om 20.00 tegen Eurosped Dames 1. Noa begint als ‘jonkie’ ongetwijfeld op bank, maar wellicht komt ze in actie. Daarmee zal ze met haar 15 jaar één van de jongst debuterende speelster in de eredivisie worden. Opgegroeid en opgeleid bij Zovoc! Als Zovoc zijn we enorm trots op ‘onze’ Noa en de groei die zij in zo’n korte tijd heeft doorgemaakt.

Wil je Noa en VCN iedere wedstrijd volgen? Klik dan hier om te lezen hoe je dat doet.

Wist je trouwens dat Noa nu al de vierde Zovoccer is die de eredivisie haalt? Marloes Englebert, Danielle Docter, Dustin Bontrop en Nick Martherus gingen haar al voor.

Top