Home - Nieuws - Aangescherpte Corona maatregelen: wat betekent dit voor jou?

Aangescherpte Corona maatregelen: wat betekent dit voor jou?

Beste leden, ouders/verzorgers, bezoekers,

Het zal jullie niet ontgaan zijn. Het kabinet heeft aangescherpte corona maatregelen aangekondigd om de druk op de zorg beheersbaar te houden. Deze maatregelen gaan aanstaande zaterdag 6 november 2021 in.

Deze nieuwe maatregelen hebben ook consequenties voor ons/jou. Naleving van deze maatregelen is primair een verantwoordelijkheid van jou als individu. Als bestuur van Zovoc zijn wij verplicht naleving van deze maatregelen binnen onze sportlocaties te organiseren. Hieronder lees je kort en bondig wat dit voor jou betekent en hoe we als Zovoc de naleving van de maatregelen organiseren.

Vanaf 6 november ook geldige QR-code verplicht in sporthallen (18 jaar en ouder)
Vanaf zaterdag 6 november moet iedereen van 18 jaar of ouder die een training of wedstrijd wil bijwonen (trainers/spelers/ouders/supporters/bezoekende teams/begeleiding) een geldige QR code in de Corona check app en een identiteitsbewijs laten zien.

Hoe wordt dit gecontroleerd?
– Tijdens trainingen zal jouw trainer de QR codes van alle spelers/speelsters/toeschouwers die 18 jaar of ouder zijn controleren
– Op wedstrijddagen in onze sporthal De Limiet wordt iedereen bij binnenkomst van de sporthal gevraagd om je identiteitsbewijs en QR code in Corona check app of op papier te tonen. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder en dus niet voor jeugd. Let op! Bij twijfel over leeftijd kan om een identiteitsbewijs worden gevraagd.

Meer aandacht voor de basisregels
Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Onder de basisregels wordt verstaan:

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog
Top