Home => Jeugd (12 tot 18)

Jeugd (12 tot 18)

Teams – Jeugd

Presteren met plezier!

Zovoc heeft één van de grootste en best presterende jeugdafdelingen in de regio. Maar liefst 200 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar spelen volleybal bij Zovoc en worden getraind door kundige en gemotiveerde trainers.

Onze selectie teams (de 1e jeugd teams) spelen vrijwel allemaal op het hoogste niveau van Nederland, de top- en hoofdklasse. In 2019 is ons CMV team zelfs Nederlands Kampioen geworden! Wij doen standaard mee aan het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap, het belangrijkste jaarlijkse jeugdtoernooi dat georganiseerd wordt door de NEderlandse VOlleybal BOnd (NEVOBO).

Wij zijn trots op de prestaties van onze jeugd en presteren is mooi. Maar het allerbelangrijkst vinden wij dat onze jeugd met plezier volleybalt op het niveau wat hij of zij op dat moment aan kan of wil. Daarom besteedt onze JC in overleg met de trainers veel aandacht aan teamsamenstelling.

Als je bij ons voor het eerst begint met volleybal dan leren we je eerst goed bewegen én de basis technieken. Zeker bij een ultieme teamsport als volleybal is dat erg belangrijk om plezier te kunnen beleven. Voor jou en voor je teamgenoten. Als je trainer van mening is dat je de basis volleybaltechnieken in voldoende mate beheerst kan je mee gaan doen aan wedstrijden of toernooien.

Meer informatie over hoe wij aankijken en omgaan met Jeugd volleybal lees je ons Technisch Beleidsplan Jeugd 2020 - 2024

Trainings- en speelniveaus in de jeugd "bewegen met plezier doe je hier!"

Vanaf 4 jaar spelen kinderen in de volleybal speeltuin. Dit is elke zaterdag van 09.00 - 10.00 in sporthal De Brabanderhove in Buytenwegh. Hier leren de kinderen spelenderwijs spelen met een bal en ligt de focus vooral op bewegen.
Rond 6 jaar stappen de kinderen over naar het “Cool Moves Volleybal” (CMV). De training duurt een uur en is iedere zaterdag tussen 09.00 en 12.00 in sporthal de Brabanderhove in Buytenwegh. Vanaf de CMV wordt de kinderen de beginselen van het volleyballen maar vooral ook goed leren bewegen bijgebracht. Goed bewegen is namelijk de basis voor alles. De kinderen worden op (leeftijd en/of vaardigheid) niveau in teams ingedeeld en spelen vier tegen vier op een klein veld (team kan meer dan 4 spelers zijn). Eens per maand spelen zij op zaterdag ochtend of middag in de regio een toernooi tegen CMV teams van andere verenigingen. De focus ligt op bewegen én volleybaltechnieken aanleren.
Rond 12 jaar stromen de CMV-kinderen door naar de Jeugd. De kinderen worden in teams ingedeeld en spelen zes tegen zes op een groter veld (team kan groter zijn). Selectie teams trainen 2 keer 2 uur in de week op een doordeweekse dag. Niet-selectie teams trainen in principe 1 keer per week 1,5 uur op een doordeweekse dag. Eens per week (meestal zaterdag) spelen zij in de regio een wedstrijd tegen jeugdteams van andere verenigingen. De focus ligt op bewegen, volleybaltechnieken, samenwerken en tactieken aanleren.

Samenvattend
  • Jeugd van 4-5 jaar spelen in de volleybal speeltuin (jongens en meisjes gemengd)
  • Jeugd vanaf +/- 6 jaar spelen in de CMV (jongens en meisjes gemengd)
  • Jeugd van 12 en 13 jaar spelen in de C-jeugd (vanaf de C jeugd gaan de meisjes en de jongens in aparte teams spelen)
  • Jeugd van 14 en 15 jaar spelen in de B-jeugd.
  • Jeugd van 16 en 17 jaar spelen in de A-jeugd.
Vanaf 18 jaar wordt er gespeeld bij de volwassenen (soms al jonger als het jeugdlid als hij/zij vanwege individueel niveau en ontwikkelbehoefte hier al aan toe is).
Voor de indeling in teams geldt dat wij vooral kijken naar wat het kind aan kan en hoe snel het leert. Volleybal technisch en sociaal. Leeftijd is niet leidend. Het kan dus voorkomen dat een kind al op jongere leeftijd in een hogere leeftijdscategorie mag spelen. Dit is wel uitzonderlijk. Meedoen in een lagere leeftijdscategorie is door de bond in principe niet toegestaan.
Lijkt het je leuk om bij ons te komen volleyballen? Schrijf je dan nu in via het inschrijfformulier.

Top